Dongen ronde verder na winst op Brabantia

De winterstop heeft de zondagselectie van VV Dongen geen windeieren gelegd. Langzamerhand sloten de geblesseerden weer aan bij de groepstrainingen die in het nieuwe jaar weer werden opgepakt.

Door: Piet Scheepers

Trainer Marcel van der Sloot en zijn assistent Lucas Sanders staan op het punt om de tweede competitiehelft te starten. Die is komende zondag tegen HVCH uit Heesch. De eerste ontmoeting bij Heesch eindigde in een 2-2 gelijkspel. Maar eerst moest nog een tussendoortje afgewerkt worden. De bekerwedstrijd tegen tweede klasser Brabantia werd een kat-en-muis spel. “Wij waren hierin heer en meester,” was na afloop de conclusie van Marcel van der Sloot. Geduld is een schone zaak. Dat is wat de Dongen-trainer de tweede competitie
van zijn ploeg wil zien. Zeker als tegenstanders zich ingraven rond hun eigen doel en dan hopen op een counter die misschien wel een goaltje oplevert. “Dat was aan het begin van deze competitie wel eens een valkuil waarin wij inliepen,” memoreert Van der Sloot. De 0-1 winst, dankzij Robert Mutzers die een kwartier voor tijd de winnende treffer scoorde, was een mooi voorbeeld van geduld hebben.

Gezien het spelbeeld was deze uitslag wat magertjes. Maar daar stoorde de Dongen trainer zich niet aan. “Klopt we hebben misschien te weinig kansen gecreëerd. We bleven onze opdrachten netjes uitvoeren, waardoor we onze tegenstander uiteindelijk braken. Het meest belangrijke is dat de voormalige geblesseerden weer minuten hebben kunnen maken. Zo
hebben wij deze wedstrijd ook benaderd.” De volgende tegenstander in deze districtsbeker is Achilles Veen. Geen onbekende voor elkaar. Beiden komen uit in de vierde divisie en spelen daarin om de hoogste eer. Zondag begint dan de tweede helft van de reguliere competitie. Tegenstander om 14.00 uur op sportpark De Biezen is HVCH uit Heesch.