Wintercompetitie Golfvereniging Dongen weer begonnen

Foto:

Op zaterdag 11 november is de wintercompetitie weer begonnen bij Golfvereniging Dongen. Deze wordt jaarlijks in de wintermaanden gespeeld op de banen van Golfcentrum Dongen en is alleen voor leden van de vereniging.

Voor deze competitie hebben zich weer 12 teams ingeschreven. Een team bestaat uit 6 spelers/speelsters en maximaal 2 reserves. Voorgaande jaren werd de competitie telkens in twee delen gespeeld, de beste teams uit het eerste deel van de competitie speelden in het tweede deel in een poule en de onderste teams in een andere poule. Dit jaar is er voor gekozen om alle teams een keer tegen elkaar te laten spelen, zodat er dus maar één poule is.

De wedstrijden vinden telkens op zaterdag plaats. In de ochtend wordt per team twee keer een 9- holes matchplay-wedstrijd (een tegen een) gespeeld, in de middag een foursome (twee tegen twee). ’s-Ochtends wordt om 10.00 uur begonnen en ’s-middags om 13.00 uur. Na afloop van de wedstrijden wordt in het clubhuis zowel de uitslag van die dag bekend gemaakt en de stand in de competitie. De volgende speeldata voor dit jaar zijn: 18 en 25 november, 2 en 9 december. Voor 2024 zijn de data (nog onder voorbehoud): 6, 13, 20 en 27 januari, 3 en 17 februari. Als er dagen uitvallen vanwege extreem slecht weer hebben we nog als reservedata 24 februari en 2 en 9 maart, maar we hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en dat op zaterdag 17 februari de prijsuitreiking kan plaatsvinden.

Afgelopen zaterdag troffen we het met het weer, een enkel druppeltje regen, maar zelfs de zon liet zich geregeld zien. Ideaal weer dus om te golfen! Na de eerste competitiedag staat ‘Club Ongeregeld’ op de eerste plaats met 205 punten (in de middag zelfs een perfecte score van 90-0), ‘De Leste’ staat op de tweede plaats met 195 punten en ‘D’n vrije drop’ is op dit moment derde met 190 punten. Dit is echter pas de eerste van elf wedstrijddagen dus dit zal zeker nog veranderen.m Heb je interesse in de golfsport kom dan eens kijken op de baan van Golfcentrum Dongen (Zandeweg m2 in Dongen). Ook als je al golft, maar Dongen is niet je homecourse dan ben je van harte welkom om eens te kijken hoe de baan er uitziet, wat de mogelijkheden zijn en hoe het er hier aan toegaat!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen