Dongen Zaterdag verslaat GVV ’63.

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Na het verlies van vorige week tegen Oss ’20 heeft het team van trainer/coach Lars Jansens afgelopen week de zaken nog eens goed doorgenomen. Wat ging er fout? Hoe lossen we dat op? En maken we nu goede afspraken? Deze werden vastgelegd en werden afgelopen zaterdag in Gameren tegen de plaatselijke GVV ’63 goed nagekomen. Een fysiek sterke tegenstander die op het moment van het begin van de wedstrijd de tweede plaats in de competitiestand innam. Dongen wist wat ze te wachten stond, maar realiseerde ook dat ze vanuit de eigen krachten moesten gaan voetballen.

Door: Piet Scheepers/Burak Erbek

Onder leiding van assistent-trainer Ali Cemrek, Lars Jansens was vanwege cursus verplichtingen afwezig, speelde Dongen een uitstekende pot voetbal.
De aanvalsdriften waren duidelijk. Een prima pass van Burak Erbek op Robin de Man die de 0-1 binnen schoot, nadat hij eerste op beheerste wijze de doelman van GGV had omspeeld. Kort hierna moest De Man het veld verlaten vanwege een blessure en werd vervangen door Joep van Overbeek. “Hij is een speler die het wellicht niet verdiend om op de bank te beginnen. Maar met de huidige concurrentie is het wachten op het pakken van je kansen. Dat deed Joep dus uitstekend!” vertelt Burak.

Zijn sterke invalbeurt bekroonde hij al vroeg met een assist op Doguhan Ercan. Het begon met beheerst voetbal over de rechtervleugel. Een kort 1-2tje met Erbek, waarna Van Overbeek de bal hoog voor gaf en Ercan beheerst de 0-2 kon inknikken bij de tweede paal. Hiervoor raakt de thuisploeg uit een klutsbal de paal aan Dongenzijde, hetgeen even billenknijpen was. Het was voor Dongen zaak om de tweede helft net zo scherp te beginnen als de eerste helft. Ook GVV had deze intentie. Echter de thuisploeg wist niet tot echte kansen te komen, ondanks de risico’s die ze gingen nemen. Dongen was beweeglijker en had de wedstrijd goed onder controle. Het was dan ook aan Dongen om de gecreëerde kansen om te zetten in doelpunten. Dit leidde pas in de 70e minuut tot het doelpunt van Burak Erbek. Eén afgezwaaide voorzet van Van Overbeek werd binnengehouden door invaller Dennis Aarts. Deze schoof de bal op Erbek, die op zijn beurt zijn trukendoos opende. Hij ging de zestien binnen, kapte met zijn linker en schoot vervolgens de bal in de verre hoek binnen, 0-3. GVV reageerde hierop feller waarop de scheidsrechter diverse keren moest ingrijpen door het tonen van gele kaarten. Een andere kleur zou soms niet hebben misstaan. Dennis Aarts bekroonde met een doelpunt, 0-4, zijn invalbeurt na een prima steekpass van invaller Tom Roovers.

“We hebben ons prima hersteld en zijn er nu op gebrand geen punten meer te laten liggen,” was na afloop het credo van de ploeg. “Hopelijk de eerste punten thuis!” Dan wacht komende zaterdag om 14.30 Zwaluwe 1 op Sportpark De Biezen. Zij staan met een wedstrijd meer en een punt meer net boven Dongenop plaats 4. Dongen heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen