DA Ingrid Liberty dames 1 houdt 3 punten in Dongen

Foto:

Na enkele verloren wedstrijden stond zondag 4 november de wedstrijd tegen Rijswijk Dames 1 op het programma. Een wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander, die de dames van Liberty met een mooie score hebben weten te winnen.

Het startsignaal klonk om kwart voor 1 en na een goede warming-up, om aan de ongebruikelijke ondergrond te wennen (het hoofdveld was na de vele regen onbespeelbaar), stonden de dames er meer dan klaar voor. In het eerste kwart heeft Chelsea van Helmond de score geopend met een prachtig veldgoal en daarmee stond de 1-0 na enkele minuten al op het scoreboard. Daar bleef het niet bij: na het verkrijgen van een strafcorner wist Chelsea van Helmond nogmaals de plank te raken door een goed uitgevoerde corner.

Ondanks dat Rijswijk Dames 1 veel tegenstand bood, wisten zij gedurende het tweede kwart niet tot scoren te komen door knap verdedigingswerk van Liberty. Na de rust is dan toch een tegengoal gevallen en stond de score op 2-1, iets wat de dames snel wilden veranderen. Voor de wedstrijd is namelijk de score 5-1 als doel gesteld en de meiden van Liberty wilden die score graag behalen. Dit lukte uiteindelijk ook mede door een mooie opbouw van Jasmijn Dominicus en Femke Kuppens, waarna de bal door Luna Schellekens in de touwen belandde: 3-1.

In het vierde kwart, met nog vrij veel resterende minuten over, vond er een keeperswissel plaats bij de tegenstander; Rijswijk voerde de druk op . Ondanks de tegendruk behaalde Liberty meerdere strafcorners waaruit Chelsea van Helmond haar hattrick scoorde: 4-1. In een van de laatste minuten wist Femke Kuppens door een pass van Jill van Lierop de bal nog de goal in te pushen en eindigde de wedstrijd in 5-1.

DA Ingrid Liberty Dames 1 heeft de score van 5-1 weten te behalen en gaat komende week nog harder trainen voor de Silvercup wedstrijd op 10 november. Daarna mogen de dames genieten van een welverdiend weekend rust.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen