Pupillen Atledo sluiten seizoen af in Bergen op Zoom

A pupil Jasmijn Laurijsen 2e plaats
A pupil Jasmijn Laurijsen 2e plaats
Foto:

In de wereld van de atletiek loopt een seizoen van 1 november tot en met 31 oktober. Afgelopen weekend was dan ook voor veel atleten de laatste mogelijkheid om nog even een record aan te scherpen voor de overgang naar een nieuwe leeftijdscategorie. Acht pupillen van Atledo gingen zaterdag 28 oktober op deze recordmissie naar Bergen op Zoom, waar de jaarlijkse pupillenindoor werd afgewerkt.

Bij de meisjes C pupillen stonden twee Dongense troeven aan de start voor hun meerkamp, bestaande uit 40 meter sprint, hoogspringen en vortexwerpen. Romee de Leeuw sprong 81 cm. hoog en bleef daarmee luttele centimeters onder haar record. Met de vortex gooide ze wel verder dan ooit en liet ze een afstand noteren van 9.00 mtr. Bobbi Verhorevoort liet op alle onderdelen persoonlijke records noteren en was met een razendsnelle 7.3sec. de snelste van het veld. Ook haar hoogtesprong van 91 cm. was een dik PR. Bobbi eindigde vijfde op de meerkamp en Romee klasseerde zich als negende.

Jongen B pupil Keyon Winters noteerde twee persoonlijke records op drie onderdelen. Op het spannende onderdeel hoogspringen sprong Keyon voor het eerst over 86 cm. Bij het kogelstoten bereikte hij voor het eerst een afstand van 3.68mtr. Aan het einde van de dag leverden deze scores de zesde plaats op de meerkamp op.

Bij de meisjes A pupillen stonden drie Atledoërs op de startlijst. Tessa Hamelinck beleefde een topdag met drie persoonlijke records. Bij het hoogspringen overbrugde ze de magische meter met een hoogte van 1.01mtr. Bij het kogelstoten werd met 4.81mtr. zelfs al bijna de magische vijf meter grens bereikt. Tessa behaalde een mooie twaalfde plaats op de meerkamp. Ook Britt van der Linde haalde een 100 procent score met persoonlijke records. Meest opvallende prestatie was de uitschieter van 5.77mtr. bij het kogelstoten. Op de 40 meter sprint kon Britt met 7.4sec. de snelste atleten bijbenen. Voor Britt leverde dit uiteindelijk de zevende plaats op.
Jasmijn Laurijsen werd na vele wedstrijden net naast het podium eindelijk beloond met een mooie medaille: een tweede plaats op de meerkamp. Dit had ze voornamelijk te danken aan een rappe 40 meter van 7.0sec. en een prachtige uithaal in haar laatste poging bij het kogelstoten van 5.32mtr.

A pupil jongen Noah Farla liep een voor zijn doen sterke 40 meter en liet 7.6sec. klokken. Bij het hoogspringen viel alles net niet op zijn plaats, maar sprong hij met 1.16mtr. wel het hoogst van alle Atledoërs. Bas Verschure zette een sterke serie weg bij het kogelstoten. In de laatste poging werd voor hem 5.84mtr. genoteerd. Op de 40 meter benaderde Bas zijn persoonlijk record tot op een tiende. Hij liep 7.2sec. Noah en Bas houden elkaar regelmatig in evenwicht bij wedstrijden en ook deze keer was de marge tussen de twee heren minimaal. Bas eindigde als vierde en Noah als vijfde op de meerkamp.

Na de wedstrijd brachten de A pupillen wederom een gezamenlijk bezoekje aan de plaatselijke loempiakraam. Een traditie die volgend seizoen hopelijk weer voortgezet kan worden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen