Dongen zaterdag zet met 5-2 tegenstander aan de kant

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Dongen zaterdag heeft een goed vervolg gegeven aan de start van het bekertoernooi. Na winst in de poulefase werd nu thuis van het Waalwijkse WSC gewonnen. Een tegenstander die een klasse hoger speelt dan Dongen. In deze 2e klasse is het na vier wedstrijden nog een open strijd. Zeven ploegen staan dicht bij elkaar. Daaronder WSC, het elftal van voormalig prof Cemal Yilmaz (o.a. PSV en Willem II), dat zo maar de eerste plaats kan opeisen.

Door Piet Scheepers

De vrij jonge ploeg liet op het einde de touwtjes vieren waardoor Dongen weg kon lopen naar de 5-2 overwinning. Ontzag aan Dongenzijde voor deze tegenstander was duidelijk herkenbaar aan het begin van de wedstrijd. Met in het doel Mees van Opstal en voor hem een achterhoede met Niels Dingemans, Bas Jansens en Gijs van Tilburg. Deze posities wisselden gaande wedstrijd waardoor Bas Jansens zich als spelbepaler meer met de aanval kon bemoeien. Toch waren de eerste mogelijkheden voor de gasten uit Waalwijk. In de zesde minuut werd een corner hoog ingebracht waarbij de vrijstaande Belmin Popara zijn kopbal over zag gaan. Dongen antwoordde hier adequaat op door gevaarlijk voor het doel van WSC op te duiken met Robin de Man en Joep van Overbeek. Het spel golfde op en neer.

De eerste echte kans was weer voor de bezoekers. In de 18 e minuut belandde een kopbal op de lat boven doelman Van Opstal. Na een half uur spelen nam Dongen resoluut afstand van WSC. Tot twee keer toe viel een diepe bal achter de centrale verdedigers van WSC. Maarten Waltman was te snel voor de verdedigers en opende de score, 1-0. Nog geen vijf minuten later was het Robin de Man die de achterhoede te snel af was. Hij omspeelde doelman Sven van Gool en de 2-0 was een feit. Dongen wisselde in rust. Good Old Paul van Zon kwam als extra slot op de deur achterin en voorin moest Chivarno Pansa extra snelheid brengen. De wedstrijd was nog geen minuut oud in de tweede helft en WSC kon via een vrije trap weer in de wedstrijd komen, 2-1. Kort hierop kreeg Robin de Man de kans om de score voor Dongen weer op te voeren. De inbreng van Pansa bracht aanvallend veel gevaar. Zo werd hij na een uur spelen diep gestuurd. Op snelheid klopte hij zijn tegenstanders. Zijn voorzet werd op waarde geschat door Joep van Overbeek die zijn tegenstander omspeelde en zo de 3-1 binnen kon tikken. WSC gaf zich gewonnen. Weer stond Pansa aan de basis en bediende dit keer de instartende Bas Jansens die de 4-1 op het bord liet aantekenen.

Wat slordigheidjes bij Dongen achterin leidde de 4-2 in. In de 69e minuut kreeg WSC zelfs de mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Nick Smans voorkwam dit door de bal ver buiten te schieten. In de slotfase was het Robin de Man die de 5-2 scoorde. Pansa kreeg de bal in de voeten van de WSC- doelman geschoven en bediende de Dongen spits. Dongen bekert verder. Overigens kan het straks zo maar uitvallen dat Dongen zaterdag in dit bekertoernooi tegen Dongen zondag komt te spelen. De nieuwe tegenstander in dit bekertoernooi is NEO ’25. Op zaterdag 16 december om 15.00 uur in Sprang Capelle.

Dongen zaterdag speelt 28 oktober thuis om 15.00 uur tegen s.v. OSS 1920. Een outsider die het doel weet te vinden, gezien de uitslagen die zij maken. Echter bij winst doet het elftal van trainer/coach Lars Jansens ook goede zaken. Zijn team kan dan aansluiten bij de top. Met nog een wedstrijd minder staat het drie punten achter nummer 1: SCO.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen