Biljartnieuws Klein-Dongen-Vaart

Foto: Wikipedia

In Oosterhout won team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken met liefst 28-40 van team ’t Hartje. Kopman Mark Pijnenburg speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de overwinning.

Hij had 55 beurten nodig om te finishen en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.381. Hij maakte bovendien een mooie reeks van vier caramboles. Theo Laros had zeven beurten minder nodig om zijn partij tot een goed einde te brengen. Hij zette het goede gemiddelde van 0.375 neer. Met onder meer een serie van vijf was Henk Rijken al na 44 beurten bij de meet. Hij kwam uit op het prima gemiddelde van 0.409. Piet Kamp was tenslotte de man van de wedstrijd. In maar 39 beurten bereikte hij de eindstreep met het geweldige gemiddelde van 0.384. Door dit resultaat is team Kamp opgeklommen naar de vierde plaats. De achterstand op de koploper bedraagt slechts zes punten.

P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken thuis
In poolcentrum de Kets in Kaatsheuvel speelt team Kamp, wat onderdeel is van biljartvereniging ’t Vaartje, een thuiswedstrijd. Het moet het op vrijdagavond 27 oktober opnemen tegen team ’t Steegje uit Made. Team Kamp heeft de punten nodig om zich te handhaven aan de top. Het belooft derhalve een enerverende ontmoeting te worden. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

Gevoelig verlies Corné v.d. Nieuwenhuizen
In Terheijden verloor won team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met liefst 25-19 van team BVT. In de eerste partij kreeg Toon Verbunt weinig kans. Hij kreeg maar 28 beurten. Dit was zelfs voor Toon te veel van het goede. In de tweede partij sloeg Frans Kemmeren een gaatje. Dit wist hij gedurende de gehele partij vast te houden. Hij maakte de partij bovendien met een schitterende serie van vijf uit. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.568. Voor kopman Embert Broekhoven de kans om de winst te pakken. Embert had echter te maken met een zeer goede tegenstander. Deze had slechts 34 beurten nodig om over de eindstreep te gaan. Dit was zelfs voor Embert te veel van het goede. Door dit resultaat is team Van den Nieuwenhuizen gezakt naar de twaalfde plaats.

Ook verlies ‘t Vaartje
In eetcafé ’t Karrewiel in Dongen-Vaart kreeg team ’t Vaartje een behoorlijk pak slaag. Tegen team BSV werd het liefst 23-30. Geen van de spelers wist te winnen. Jan Smeekens kreeg maar 41 beurten en was volkomen kansloos. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier. Dat deed Mark Pijnenburg ook. Hij kreeg echter maar 33 beurten. Toch kwam hij maar vijf caramboles te kort. Met het gemiddelde van 0.727 kan Mark tevreden zijn. Met het eindresultaat echter niet. Anton Smulders kwam in 40 beurten nog het dichtst bij de winst. Hij bleef steken op twee caramboles van de eindstreep. Hij maakte nog wel een prima serie van vijf caramboles. Ook het gemiddelde van 0.525 mag er zeker wezen. Door dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich op de tweede plaats. De achterstand met de koploper blijft ook acht punten.

Team ‘t Vaartje thuis
Op donderdag 16 oktober speelt team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het in café en zalencentrum de Viersprong in Dongen opnemen tegen team Landzicht uit Sprang-Capelle. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Komende week speelt team ‘t Vaartje tegen team Concordia in Heusden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen