Een glanzende start van de competitie voor DA Ingrid Liberty dames 1

Foto:

Na het kampioenschap van vorig jaar hebben de dames van Liberty eerst van wat welverdiende rust genoten. Daarna hebben ze een ijzersterke voorbereiding gedraaid, en zijn ze topfit voor het aantreden in de tweede klasse. Afgelopen zondag 10 september was het eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd van de competitie tegen Waalwijk dames 1. Omdat Liberty al vaker wedstrijden tegen dit team heeft gespeeld, wisten de dames dat het een spannende zou worden. Hoe dan ook waren de dames extra gebrand op de overwinning.

Klokslag kwart voor 1 klonk het startsignaal en de dames van Liberty begonnen wat rommelig aan de wedstrijd. Wellicht was het dan toch wat spanning die meespeelde of de hoge druk van Waalwijk waar de dames het moeilijk mee hadden. Met een aantal mooie reddingen van keepster Emma-Lynn van Mierlo overleefde DA Ingrid Liberty dames 1 deze moeizame eerste fase van de wedstrijd zonder tegendoelpunten. In het tweede kwart begon het te lopen bij Liberty. Er werden mooie aanvallen opgezet en strafcorners behaald. Dit harde werken werd beloond met een doelpunt van Femke Kuppens op aangeven van Lieske Trommelen: 1-0!

In de rust konden de dames even bijkomen van de extreme hitte met wat verkoelende drankjes. Er werd het één en ander besproken en Liberty kon weer fel aan het derde kwart beginnen. Dit was helaas van korte duur. Waalwijk benutte een strafcorner en zette de stand op 1-1. Dit tegendoelpunt leek wat aan te wakkeren bij DA Ingrid Liberty dames 1. Er werd nog harder gewerkt en gerend. Veel kansen werden gekeerd door de verdediging van Waalwijk, maar tegen het einde van het derde kwart was het raak. Na een goede actie stuitte Femke Kuppens in eerste instantie op de keepster van Waalwijk, maar gelukkig was Lieske Trommelen er als de kippen bij en sloeg zij de bal hard in de touwen. Daarna, in het begin van het vierde kwart, kon Eva van Strien sterk opkomen en de bal voorleggen voor Chelsea van Helmond, die knap de 3-1 maakte. De dames van Liberty konden de overwinning al ruiken. De wedstrijd moest eerst nog wel uitgespeeld worden, en Waalwijk gaf zich niet zomaar gewonnen. Er werd veel druk gezet op de verdediging van Liberty, en tegen het einde van de wedstrijd konden ze een gaatje vinden en de 3-2 maken. De slotminuten waren spannend met nog een uitspeelcorner, maar deze werd gelukkig niet goed uitgevoerd door Waalwijk.

Met hard werken en vechtlust heeft DA Ingrid Liberty dames 1 de winst verdiend en zijn de eerste drie punten van dit seizoen een feit. Volgende week zondag 17 september mogen de dames het opnemen tegen Dopie dames 1.

Cookieinstellingen