Dongen stuurt Echt met 6-0 nederlaag naar huis

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Het was even wennen op sportpark De Biezen afgelopen zondag. Met 6-0 werd VV Echt huiswaarts gestuurd.

Door Piet Scheepers

Zulke uitslagen waren verleden tijd. Duidelijk is nu het rendement van een beweegbare ploeg. In de ogen van trainer Marcel van der Sloot moeten de spitsen, wie het ook is, voor het doel opduiken of de loopactie maken richting het doel. Ook zichtbaar zijn de automatismen die er de afgelopen weken tijdens de trainingen zijn ingeslepen. Druk zetten naar voren. Simpel gezegd: “De aanval is de beste verdediging.” Dat is ook de mening van de trainer. Voorin lijkt Robert Mutzers zich steeds meer op zijn gemak te voelen. Deze wedstrijd hij goed voor drie doelpunten.

“Maar we moeten het hele team de eer gunnen. Onze keeper heeft geen redding hoeven te maken. De verdediging heeft het dus goed gedaan. En dat kan alleen als het hele team voor elkaar en met elkaar het karwei klaart” verklaart Van der Sloot deze eerste riante thuisoverwinning. Ondanks het feit dat de trainer de eerste helft moeizaam vond verlopen, kwam Dongen al snel op voorsprong. De Limburgers kwamen echt onder druk te staan waarop Fatih Kamaci werd diep gestuurd door Theo Martens en Rijk Siemerink bediende. Deze kwam door zijn loopactie in een kansrijke schietpositie en schoot de 1-0 binnen.

Kort hierna weer een actie uit het boekje. Jan Gerrits jr. stuurde Robert Mutzers alleen op de keeper van Echt af. De rebound werd goed afgemaakt door de goed meelopende Sel Bastmeijer, waardoor de 2-0 een eitje was. Na deze vroege tegenslagen probeerden de bezoekers nog iets aan deze stand te doen. VV Dongen hield stand en zocht met een goed gevoel de kleedkamer op.

“Mijn ploeg startte de tweede helft geweldig. Vijf grote 100 % kansen!” Dongen creëerde de tweede helft vele kansen en beloonde zichzelf niet. Het wachten was op een kwartier voor tijd. In een tijdbestek van twee minuten werd de score opgevoerd naar 4-0. De 3-0 was van Robert Mutzers die anticipeerde op een dieptepass van Siemerink. Kort hierop werd Mutzers opnieuw gevaarlijk weggestuurd. Hierbij schroomde de verdediging niet om in te grijpen. Scheidsrechter Kuipers kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Voor Fatih Kamaci de mogelijk om de 4-0 binnen te schieten. En dan tien minuten later weer een periode waarin binnen drie minuten twee keer
werd gescoord. Tweemaal Robert Mutzers. De 5-0 doordat hij prima de vrije ruimte achter de verdediging wist te vinden. De 6-0 was weer prima voorbereidend werk van Theo Martens. Met zijn gouden linker gaf hij een dieptepass op Mutzers die de 6-0 niet meer kon missen. Een kleine monsterzege was een feit oftewel: even aan publiekstrekken doen!

Komende zondag speelt Dongen in Nijmegen tegen Orion om 14.00 uur. Dan volgt Goes in Dongen en door de weeks, op 26 september, een oefenwedstrijd tegen Unitas Gorinchem. Op 1 oktober weer uit, in Malden tegen Juliana ’31.

Cookieinstellingen