ONI wint van Dongen en speelt zich veilig

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Het is altijd goed toeven bij ONI in ’s Gravenmoer. Op het zonovergoten sportpark ’t Wiel was het afgelopen zaterdag druk. Allereerst de afsluiting van het seizoen en in de clash ONI tegen buurman Dongen.

Door Piet Scheepers

Dongen had zich een week geleden veilig gespeeld en kon zich bij winst plaatsen voor de nacompetitie. De thuisclub had een puntje nodig om zich te handhaven in deze 3e klasse. Genoeg ingrediënten voor een spannende pot voetbal. Waarbij ONI moest winnen en winst voor VV Dongen de kers op de taart zou zijn. Overigens kennen de spelers elkaar van haver tot gort. Of ze hebben bij Dongen gespeeld of ze speelden ooit bij ONI. Ons kent ons dus! Zet daarbij nog eens een Dongense scheidsrechter, (Murat Baysan was tot vorig jaar nog lid van VV Dongen) dan was dit gemeentelijke onderonsje compleet.

Je zou deze wedstrijd ook een uitzwaaiwedstrijd kunnen noemen. Voor beide trainers was dit hun laatste wedstrijd. ONI-trainer Larry van Ommen, in de gloriejaren van VV Dongen een prima dragend middenvelder in Dongen 1 en een jaar lang assistent onder trainer Ruud Keizer, stopt aan het einde van het seizoen. Luke van Overbeek gaat een jaartje rustig aan doen. “Ik heb twee jaar de zaterdag van Dongen getraind. Vorig jaar meteen gepromoveerd en nu net de nacompetitie misgelopen. Hiervoor heb ik negen jaar de jeugd bij VV Dongen getraind. FF uitblazen na een drukke tijd!”

Dongen liet in de beginfase duidelijk zien dat het naar ONI was gekomen de punten te pakken. Geen gedonder van kadootjes weggeven om ONI in deze klasse te behouden, zoals gesuggereerd werd langs de lijn. Timo van der Schans en Luc Braams zagen hun acties te niet gaan. Langzaam nam ONI het heft in handen. Ook al omdat het elftal van Van Overbeek zich liet aftroeven op het middenveld. De afvallende bal was voor de thuisploeg. Dongen kroop verschillende keren door het oog van de naald. In de 15e minuut schoot Lars van der Kletersteeg op de vuisten van doelman Tom van Strien. Deze zag de bal via de paal weer het veld in gaan. Kort hierna zwijnde Dongen weer toen een inzet van Gijs van den Berg onderkant lat het veld in stuitte. Dongen kon sporadisch gevaar stichten.

De bezoekers werden na de rust op doelpunten getrakteerd. De opening kreeg ONI op een presenteerblaadje. Dongen doelman Van Strien schatte een diepe bal van Van der Kletersteeg op Marc Ravensbergen niet goed in en twijfelde bij het uitkomen. Voor de ONI-spits de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Aan Dongenzijde had Chivarno Pansa zijn opwachting gemaakt. Op de rechtervleugel probeerde hij met individuele acties de achterhoede van ONI te verschalken. Het centrale duo en backs verdedigden de zestien met volle overtuiging. Of zoals trainer Van Ommen voor de wedstrijd zijn verdediging opdracht gaf: ‘Vreet die Dongen spitsen op!’ Het pakte allemaal goed uit. ONI wisselde volop. Zo maakten Tom Kolkert, Lucas Barossa en Jorit Blom hun opwachting. Aan Dongenzijde werden Jannik van der Pas en Jeroen Hultermans ingebracht voor Niels Dingemans en Maarten Waltman. Tom Kolkert reageerde snel op een bal die terugkwam van de lat, na een schot van Van den Berg. De 2-0 was nu een feit. Dongen bleef aandringen maar had niet de macht om het ONI deze middag moeilijk te maken. In blessuretijd was het Sam de Weijer die de 3-0 voor zijn rekening nam. Na afloop werd door ONI afscheid genomen van Dennis Siemons. Dertien jaar geleden kwam hij van VV Dongen over naar ONI. De wereld stond op zijn kop! Hierna is was het een gaan en komen van spelers, van zowel ONI naar Dongen, als van Dongen naar ONI. Een van de dragende spelers bij ONI was Floris Wouters. Zaterdag was hij de man op het middenveld. Maar dat was hij in zijn glorietijd bij VV Dongen ook!

Reactie trainers.
“Wij zij de enige club die kan zeggen dat wij twee keer van Dongen hebben gewonnen. Mooi om zo het seizoen af te sluiten. Op eigen kracht hebben wij ons veilig gespeeld. Volgende jaar staat deze derby weer op het programma,” merkte Larry van Ommen na afloop op. Waar hij naar toe gaat is nog niet bekend. Mogelijk neemt hij ook een sabbatical. Collega Luke van Overbeek was blij dat het seizoen voorbij is. “ONI heeft zonder meer een verdiende overwinning behaald. Er was weinig inzet bij ons en de absolute wil om te winnen was er niet. Wij zijn veilig en hebben de tweede helft van de competitie een prime periode meegemaakt.” Trots kan ook Luke een jaar VV Dongen volgen als trouwe supporter.

 

Cookieinstellingen