Dongen sluit seizoen af met overwinning bij Unitas

Dongen heef de laatste wedstrijd in de 3e Divisie waardig afgesloten. In Gorinchem tegen Unitas werd het uiteindelijk een 1-3 overwinning. Deze wedstrijd werd gespeeld zonder hoofdtrainer Osman Erbas.

Door Piet Scheepers

Nu de degradatie definitief was, kreeg de vertrekkende trainer vrijaf van het bestuur om de bruiloft van zijn nicht bij te mogen wonen. De honneurs werden deze laatste wedstrijd waargenomen door Őzcan Ozkaya, voor intimi: Ossie. Samen met teammanager Jan Gerrits sr. loodste zij hun ploeg naar de eindzege. Vooraf aan deze wedstrijd werd een elftalfoto gemaakt met 89-jarige Piet Wijnen. Deze hondstrouwe supporter volgt al vele jaren zijn Dongen. (Lees verder het verhaal met Piet Wijnen).

Het was al snel duidelijk dat Dongen het seizoen op een sportieve manier wilde afsluiten. En de eerste mogelijkheid kwam nota bene van centrale verdediger Luuk Hultermans. Hij zag zijn kopbal via de grond net over het doel gaan. Overigens had de technische staf Jan Gerrits jr. aan de kant gehouden, omdat deze op scherp stond. Theo Martens schoof daardoor naar het centrum van de verdediging naast Hultermans. Het centrale duo werd geflankeerd door de vertrekkende rechtsback Sam Spijkers en op links Pieter Jan Scheerlinck die een punt zet achter zijn impostante voetballoopbaan. Het middenveld was voor Thom Avontuur, Rijk Siemerink en Fatih Kamaci. Voorin moest het gevaar komen van Shenty Saez en Sel Bastmeijer. Ook voor Wessel Sprangers was dit de laatste inzet bij Dongen als doelverdediger.

Na de eerste mogelijkheid voor Dongen kroop Dongendoor het oog van de naald. Nu voorkwam Luuk Hultermans de mogelijkheid voor Unitas om de score te openen. Tien minuten later was het dan toch raak. Sam Spijkers gaf een puike voorzet op de inkomende Fatih Kamaci die deze kans niet onbenut liet en de 0-1 aantekende. Net voor rust had Rijk Siemerink de 0-2 op zijn schoen liggen maar miste deze mogelijkheid. Opvallend was dat de topscoorder van 3e Divisie, de spits van Unitas Robert Mutzers, deze middag het vizier niet op scherp had staan. Was dat omdat hij juist het volgende seizoen bij Dongen gaat spelen? Zo zie je maar dat voetballen ook maar een mentaal spelletje is.

Na de rust bleef Dongen het spel bepalen, ondanks het feit dat Julian Roza kort na rust de 1-1 binnenschoot. Rijk Siemerink werd gewisseld en voor hem kwam Adam Sesay, de man die onder andere in de bekerwedstrijd tegen VVV furore maakte met zijn snelle rushes langs de zijlijn. Het bleek een goudenwissel te zijn. Nog geen minuut in het veld zette hij Dongen op 1-2. Deze stand werd acht minuten later door Fatih Kamaci opgevoerd naar 1-3. De inmiddels 34-jarige is dit seizoen goed voor zestien doelpunten en vele assist. Nog steeds onvermoeibaar! Kamaci werd gewisseld voor Roman Talboom, die het volgend seizoen zij geluk zoekt bij Unitas uit Etten Leur. Ook Mart van Bree jr. mocht zijn opwachting maken voor Shenty Saez.

Adieu Pieter Jan; het ga je goed!

De wissel van de wedstrijd was in de 82e minuut weggelegd voor Pieter Jan Scheerlinck, de vertrouwde opkomende linksback die graag naar voren opstoomt. “Dat was even een emotioneel moment in deze wedstrijd,” vertelt Jan Gerrits sr. De scheidende linksback, in leeftijd net zo oude als Kamaci, hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij liep door de erehaag, gevormd door het hele team, en nam onder luid applaus van eenieder afscheid. Ook zijn trouwe supporter, vader Scheerlinck, moest even een traantje laten. De wedstrijd was gespeeld. Vier doelpunten.

Die vermaledijde VIER!
Vier doelpunten, wat een weelde! Draai de klok nog eens vier wedstrijden terug. Te beginnen met de verloren wedstrijd tegen Baronie. Nu alles gedaan is, zie je dat als je vier punten meer dan Baronie had, je nacompetitie had gespeeld. UNA gelijk en Groene Ster nipt verloren. Alsnog de cruciale Vier punten te kort. Uithuilen en opnieuw beginnen!! Het vertrouwen is aanwezig binnen de groep. Zelfs Robert Mutzers ziet veel mogelijkheden in deze groep.