Verslag grootouders-kleinkindtoernooi

Foto:

Elk jaar organiseert Jeu de Boules Club Dongen een gezelligheidstoernooi voor grootouders en kleinkinderen. Dit jaar hadden er maar liefst 34 equipes ingeschreven voor dit toernooi, dus een clublid met haar/zijn kleinzoon/kleindochter. De leeftijden liepen nogal uiteen: de jongste was 8 jaar en de oudste maar liefst rond de 30 jaar!

De dames van de WECO, Corry en Jacqueline, hadden op basis van leeftijden een tweetal poules gemaakt, waarbij 3 wedstrijden gespeeld moesten worden. Vanaf 10 uur kon iedereen zich melden bij de wedstrijdtafel en rond half 11 begonnen de eerste wedstrijden van dit toernooi. Er was één bijzondere afspraak gemaakt: de clubleden mochten NIET schieten en de kleinkinderen onder de 18 jaar wel! Dit zou het spel zeker ten goede komen, had de ervaring geleerd. De mensen achter de bar en de keuken konden zich intussen voorbereiden op de lunch, want het was wel duidelijk dat er behoorlijk gegeten zou worden. Anneke en Christ hadden bardienst en Jeanne, Wim en Kees zorgden voor de inwendige mens. Er werd al vroeg in de ochtend gebakken om aan alle vraag te kunnen voldoen.

Je merkte al gauw dat enkele kleinkinderen voor de hoofdprijs gingen strijden en dat anderen meer oog en oor hadden voor elkaar. Op zich niet verkeerd hoor, want het was per slot van rekening een gezelligheidstoernooi! Maar, onder ons gezegd en gezwegen….er zat zeker talent bij, zij het ietwat verborgen. Misschien kunnen we deze talenten later alsnog inschrijven als lid van onze vereniging!?

Na 3 wedstrijden kon de WECO de einduitslag opmaken en uiteraard ook bekendmaken. Allereerst werden de betreffende vrijwilligers bedankt voor hun inzet voorafgaande en tijdens dit toernooi en daarna ontvingen alle gasten een medaille voor hun deelname. Hierna werd even een korte pauze ingelast om “een aantal barkaarten te trekken”: er wordt een paar keer per jaar een trekking gedaan onder de volle ingeleverde barkaarten. Deze keer werden er maar liefst 6 barkaarten verloot.

Tot slot werd de uitslag bekend gemaakt van dit toernooi. De winnende equipes uit beide poules werden in het zonnetje gezet en kregen uit handen van Corry en Jacqueline een toepasselijk prijsje. Dat waren Willemieke van Gils met Mees Tempelaars en in de andere poule waren dat Piet Maas en Imke Versteeg. Wij feliciteren de winnaars van dit gezelligheidstoernooi van HARTE met het behalen van die eerste plaatsen.

Het was een geslaagde dag en we hopen dat we volgend jaar weer iedereen mogen verwelkomen op dit traditionele boulestoernooi.

 

 

Cookieinstellingen