DA Ingrid Liberty dames 1 wint kraker en verovert koppositie

Foto:

Afgelopen zondag 21 mei stond er een hele belangrijke wedstrijd op de agenda thuis tegen Pijnacker dames 1. Dit team is de directe concurrent van DA Ingrid Liberty dames 1 voor de koppositie in de poule en staan op dit moment op de eerste plek omdat zij een hoger doelsaldo hebben. De zenuwen zaten er goed in bij Liberty want de dames wisten dat ze door het gaatje moesten gaan om de drie punten in Dongen te houden.

Pijnacker begon het eerste kwart fel met een hoge druk aan de wedstrijd. Na zo’n vijf minuten speeltijd was de spanning er wat af bij de dames van Liberty en kwamen zij wat beter in de wedstrijd. Er werden een aantal mooie aanvallen gecreëerd door zowel Liberty als Pijnacker, maar de scherpte voor het openingsdoelpunt ontbrak nog. Tegen het einde van het tweede kwart was het DA Ingrid Liberty dames 1 die het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord zette. Na wat gerommel in de cirkel van Pijnacker kwam de bal bij Chelsea van Helmond in de stick. Ze raakte de bal niet helemaal goed waardoor deze via een stick van de verdediging van Pijnacker in het doel belandde. Daarmee ging DA Ingrid Liberty dames 1 met een 1-0 voorsprong de rust in.

De dames werden door coach Pieter van ’t Hart positief toegesproken en er werd benadrukt dat Liberty fel uit de rust moest komen. Normaliter heeft DA Ingrid Liberty dames 1 wat moeite met het derde kwart, maar nu was de focus gelijk herpakt. Over en weer werden er wat strafcorners gehaald door beide teams die niet benut werden, maar de bovenhand was duidelijk voor de dames van Liberty. Halverwege het derde kwart nam Daphne Pijnenburg de bal knap mee langs de achterlijn in de cirkel van Pijnacker en bediende ze de vrijstaande Chelsea van Helmond bij de tweede paal: doelpunt voor Liberty! DA Ingrid Liberty dames 1 ging maar door dit derde kwart, en zo speelde Silke Verbunt een prachtige bal richting Femke Kuppens die op dezelfde manier langs de achterlijn opkwam en ditmaal was het Daphne Pijnenburg die vrijstond bij de tweede paal en de bal in het doel tikte. Twee snel achter elkaar opgezette en prachtige aanvallen, en een verdiende 3-0 voorsprong.

De dames van Pijnacker bleven vechten het vierde kwart. Keepster Emma-Lynn van Mierlo moest een aantal keer in actie komen en bracht op knappe wijze redding voor Liberty. De druk van Pijnacker op de verdediging van Liberty was hoog en zo scoorde ze ook een tegendoelpunt: 3-1. Direct daarna werd er in de cirkel van Pijnacker een flinke overtreding gemaakt van de keepster op Femke Kuppens. Er werd een strafbal gegeven en Chelsea van Helmond nam plaats achter de bal. Ze hield haar hoofd koel en benutte deze kans feilloos. Hiermee stond DA Ingrid Liberty dames 1 op een zeer comfortabele 4-1 voorsprong. Pijnacker bleef de slotfase vechten waardoor ze nog een aantal strafcorners toegewezen kregen. Ze wisten er een te benutten en de eindstand werd daarmee bepaald op 4-2 voor Liberty.

DA Ingrid Liberty dames 1 wint deze absolute kraker en verovert de koppositie in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 4 juni en wordt gespeeld tegen Bleiswijk dames 1.

Cookieinstellingen