NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 25 Maart 2023.

Jdbc Dongen 1 speelde thuis met 4-4 gelijk tegen Mooie Boules 1 uit Berlicum. Hun volgende wedstrijd is op 25 april thuis tegen “Littie of Littienie 1” uit Helmond.

Jdbc Dongen 2 speelde uit tegen L’Esprit 2 in Schiedam. Helaas ook nu moesten we naar huis met een schamele 2 punten.

Iedereen van ons team was niet blij met de krappe ruimte waar we in speelde en het slechte speelveld, waardoor we vooral in het begin totaal geen grip op het spel kregen.

Hier een beknopt verslagje van deze wedstrijd :

Ronde 1 Doubletten:
Kees en Jopie Jacobs plaatsten slecht, zodat de goed spelende tegenstanders ze kansloos ten onder lieten gaan, ze verloren dan ook met 1-13. Cor Timmermans en John van Rooden kregen ook geen grip op het speelveld en als er al goed geplaatst werd verdween die bal door een prima schutter van de tegenpartij. Ook deze partij ging verloren met 4-13. Joop Weterings en Paul Sluiters hadden ook de grootste moeite met het speelveld en kwamen dus ook niet aan aanvallen toe, zij verloren met 2-13. Al met al een schamele vertoning.

Ronde 2 Tripletten:
Kees, Jopie en Joop bleven moeite hebben met het speelveld maar knokte voor wat ze waard waren. Ze stonden lange tijd ruim voor maar na een slechte ronde, waarbij de tegenstanders 4 punten haalden kwamen deze haast gelijk en lukte het hun door te gaan naar de 13, verliespartij met 10-13. Cor, John en Paul probeerde echt van alles, maar moesten helaas de punten aan hun tegenstanders geven . Zij verloren met 4-13.

Ronde 3 Doubletten:
Met gedeeltelijke gewijzigde Dongense teams. Cor en Joop speelden een prima aanvallend spel en konden winnen met 13-11. Kees en Jopie verloren kansloos met 2-13. John en Paul kwamen goed in hun spel en konden de partij naar zich toetrekken met 13-6.

Eindstand is een teleurstellende 2-6 geworden. In de volgende ronde is Dongen2 vrij en daarmee was dit ook tevens hun laatste wedstrijd dit seizoen. Ze staan op de 4e plaats en niet meer in te halen. Volgend seizoen beter.

Jdbc Dongen 3 speelden thuis tegen Petangeske 3 uit Bergen op Zoom.

1e doublette ronde:
Ging het met Karin Jansen en Annelies van Schendel goed. Ze stonden heel de partij voor en wonnen deze verdiend met 13-7. Ad Meeren en Kees Zeebregts gingen mooi gelijk op en het werd een spannende partij. Toen de tegenstander op het 13e punt stond, schoot Kees de boule weg en pakten ze deze mène en in de laatste mène veroverde ze de laatste punten en wonnen met 13-12. Willy Boersen en Corrie Koreman gingen voortvarend van start, daarna ging de tegenstander beter schieten en werd het een spannende eindstrijd. Met een goede mène met 4 punten kwamen ze op 12-10. Jammer genoeg ging de volgende mène niet goed en pakt de tegenpartij met 3 punten de overwinning 13-12.

Met 2-1 begonnen ze aan de triplet ronde:
Wim Koreman met Annelies en Karin maakten er een mooie partij van. Het ging gelijk op maar op het laatst pakten de tegenstanders de punten en verloor Dongen3 nog met 13-9. Ook Corrie, Ad en Kees wilde het niet helemaal vlotten zoals ze zouden willen en verloren de partij met 13-9. Voor een gelijkspel moeten ze minstens 2 partijen winnen in de laatste

doubletten ronde:
Ad en Kees hadden de pech dat de schutter van Petangeske nu goed op schot was en hoe goed de boule ook lag de punten gingen naar hun 13-2. Bij Karin en Annelies ging het in het begin prima en kwamen ze voor te staan. Maar daarna slaat de vermoeidheid toe en verloren ze de partij met 13-9. Willy en Corrie maken er een lange spannende partij van. Door goed te plaatsen en schieten maakten ze het de tegenstander erg moeilijk. Eerst mislukte het om de partij uit te maken maar uiteindelijk wonnen ze met 13-10.

Dongen3 verloor de wedstrijd met 5-3 en gaan over 2 weken naar Altena om daar de laatste NPC wedstrijd van dit seizoen te spelen.

Jdbc Dongen 4 moesten uit tegen Altena 2 in Amerzoden en wonnen daar met 6-2.

Hun volgende laatste wedstrijd is op 25 april thuis “PU Bois le Duc 1” uit ’s Hertogenbosch,

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

Reacties

Cookieinstellingen