Knappe 5-1 winst voor DA Ingrid Liberty dames 1

Afgelopen zondag 26 maart mocht DA Ingrid Liberty dames 1 het opnemen tegen Voorne dames 1. Ondanks dat er in de eerste seizoenshelft thuis met 4-1 werd gewonnen, beloofde het een spannende pot te worden. Om het kampioenschap binnen handbereik te houden, mogen de dames geen punten laten liggen.

Om kwart voor 1 klonk het fluitsignaal en de dames van Liberty begonnen wat slordig aan de wedstrijd. In plaats van hockeyen, waren ze meer bezig met de scheidsrechters. Na zo’n tien minuten rommelig spel, werd dit gelukkig omgedraaid naar focus. Er werd hard en secuur overgespeeld, en de duels werden met felheid gewonnen. Dat werd beloond met een goed benutte strafcorner van Chelsea van Helmond, die de keepster van Voorne te slim af was met een mooie sleeppush. De score was daarmee geopend door DA Ingrid Liberty dames 1, en dat smaakte naar meer.

Weer een uitstekend uitgevoerde strafcorner door Chelsea zette de 2-0 voor Liberty op het scorebord. In het tweede kwart denderde Liberty door. Dit keer een velddoelpunt door een knappe combinatie tussen Femke Kuppens en Jill Voskuil. Femke’s poging was genoeg om de ver uit het doel gekomen keepster uit te spelen, maar de bal leek rakelings naast te gaan. Gelukkig was Jill er als de kippen bij en tikte ze de stuiterende bal het lege doel in. De ruststand werd daarmee bepaald op 3-0. Het was duidelijk dat ondanks de stand, de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Al was Voorne niet vaak in de cirkel van Liberty gekomen, moesten de dames scherp blijven.

Het derde kwart was erg sterk van DA Ingrid Liberty dames 1. De dames kregen veel ruimte en konden goed combineren en aanvallen opzetten. De press werd goed aangelopen, waardoor Jill Voskuil en Ivaana Pijnenburg de bal op links onderschepten. Chelsea van Helmond was op dreef en maakte haar derde van de middag. Haar snoeiharde slag was onhoudbaar voor de keepster van Voorne. Het vierde kwart zakte DA Ingrid Liberty dames 1 wat in. De verdediging stond niet op scherp en Voorne maakte een tegentreffer. Het slotakkoord was alsnog voor Liberty. Wie anders dan Chelsea met weer een knap uitgevoerde strafcorner. Dit zorgde voor de eindstand van 5-1 voor Liberty.

DA Ingrid Liberty dames 1 wint ruim van Voorne dames 1, de drie punten mochten dus mee naar Dongen. Volgende week zondag 2 april om kwart voor 1 krijgt Liberty Ypenburg dames 1 op bezoek.