Sterk optreden Atledo-jeugd in Rijen

C pupillen zilver Nowi Wolters en brons Romee de Leeuw
C pupillen zilver Nowi Wolters en brons Romee de Leeuw
Foto:

Op zaterdag 11 maart stonden tien jeugdatleten van Atledo aan de start bij de jaarlijkse indoorwedstrijd van A.V. Spiridon in Rijen. Het laatste zaalevenement, voordat er vanaf komend weekend weer op de atletiekbanen in de buitenlucht gepresteerd gaat worden.

Voor C pupil Jelle Oomens betekende deze wedstrijd ook meteen zijn debuut. Het sportplezier was duidelijk zichtbaar bij deze jonge atleet. Bij de eerste wedstrijd horen logischerwijs ook drie persoonlijke records, waarbij de afstand van 3.34mtr. bij het kogelstoten zeker het vermelden waard is.

Ook bij de meisjes C pupillen straalde het enthousiasme ervan af. Geeke Steehouder mocht twee keer sprinten en op de tweede keer 40 meter liep ze maar liefst een seconde harder dan de eerste. Een rappe 8.83sec. was het resultaat op ook haar eerste wedstrijd. Romee de Leeuw loopt iedere wedstrijd weer een stukje sneller op de 40 meter en mocht dankzij haar nieuwe PR van 8.06sec. op deze afstand ook nog een bronzen medaille in ontvangst nemen op de meerkamp. Nowi Wolters scoorde op alle onderdelen een persoonlijk record, won met 0.85mtr. het hoogspringen en mocht op de meerkamp knap de zilveren plak laten omhangen.

Bij de B pupillen meisjes mocht Julia Rombouts ruiken aan het podium met een sterke vierde plaats op de meerkamp. Haar tijd op de 40 meter van 7.93sec. was de persoonlijk snelste tijd ooit.

Ook A pupil meisje Jasmijn Laurijsen miste het podium op een haartje met een vijfde plaats met gering verschil op de ereplaatsen. Ze mocht het meest tevreden zijn met haar hoogtesprong van 1.00mtr. Bij de jongens werd Noah Farla tweede bij het kogelstoten met een ferme stoot van 5.82mtr. Op dit onderdeel laat hij de laatste weken een mooie groei zien. Bas Verschure laat al een tijdje zien juist meer snelheid in de benen te krijgen. Een nieuw record van 7.43sec. op de sprint was daarvan het resultaat. Jules van Lieshout dankte zijn vierde plaats op de meerkamp aan een sterk optreden bij het hoogspringen. Hij evenaarde zijn recordhoogte van 1.05mtr.

In de middag was Siebe van der Lee de enige vertegenwoordiger van de Blauwe Bende uit Dongen. Hij haalde ongenadig hard uit op de 40 meter in een tijd van 6.18sec. en is daarmee nu de negende snelste D junior van Atledo allertijden op deze afstand.

Reacties

Cookieinstellingen