NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 11 maart 2023.

Jdbc Dongen 1 speelde uit tegen “JBC Plop 1” in Uden en speelde gelijk. Hun volgende wedstrijd is op 25 maart thuis tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.

Jdbc Dongen 2 speelde in Bergen op Zoom tegen Petangeske 3.

Helaas liep het slecht met ons af ondanks dat we best een sterke eerste ronde hadden gespeeld.

Hieronder een beknopt verslagje van die wedstrijd.

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Joop Weterings hadden stevige weerstand maar konden de wedstrijd naar zich toetrekken en wonnen met 13-12. Cor Timmermans en John v Rooden bleven van begin af aan goed stand houden maar gaven het op z’n laatst toch nog af en verloren met 11-13. Hans van Troost en Jopie Jacobs speelde een sterke partij en wonnen nipt vanwege sterke tegenstand met 13-12.

Ronde 2 tripletten: Kees , Joop en Jopie gingen prima van start maar door sterk spel van onze tegenstanders ging het bij hun steeds minder goed lopen en verloren dan ook met 5-13. Cor , Hans en John probeerde van alles maar kwamen maar niet in hun spel en verloren met 4-13.

Ronde 3 doubletten: Hans en Jopie konden hun niveau halen in hun spel wat ze in ronde 1 wel hadden laten zien en verloren dan ook kansloos met 1-13. Kees en Joop begonnen weer best aardig maar het spel zakte steeds verder in en verloren ook met 3-13. Cor en John deden wat ze konden maar ook zij kwamen niet op hun niveau en verloren met 3-13.

Einduitslag is dan ook voor hun een teleurstellende 2-6 geworden. De volgende wedstrijd is al komende zaterdag 18 maart uit tegen L’ Esprit 2 in Schiedam.

Jdbc Dongen 3 moesten thuis spelen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom dat net onder hun in de poule stonden, Maar waren er toch op gebrand om dit zo te houden. Door ziekte moest Dongen 3 jammer genoeg 2 vaste spelers missen.

Ronde 1 doubletten: speelden Karin Jansen met Annelies van Schendel een goede wedstrijd. En met een carreau (staal op staal) beëindigd Karin de partij met een winst van 13-4.

Bij Wim en Corrie Koreman ging het in het begin moeilijk maar later gingen het beter lopen en wonnen ze de partij met 13-7. Ad Meeren speelde met Kees Zeebregts en kwamen eerst achter, kwamen dan sterk terug tot 8-7. Dan ging het even op het neer met de punten. Maar bij 11-9 spelen ze een mindere méne en pakten de tegenstanders de benodigde 2 punten en de overwinning met 13-9.

Ronde 2 tripletten: Ging het met Ad, Corrie en Berna Dankers niet naar wens. De tegenstanders wonnen de partij met 13-5. Bij Wim, Karin en Annelies leek het een overwinning te worden maar het laatste punt is voor de tegenstander en ze verlozen met 13-12. Voor een gelijkspel moesten ze minstens 2 wedstrijden winnen in de laatste doubletten ronde.

Ronde 3 doubletten: Ze gingen voor een overwinning. Karin en Annelies kwamen met 4 punten achter maar daarna gaat het steeds beter. Ook al ging het niet altijd zoals het bedoeld was maar de punten gingen meestal naar Dongen3 en uiteindelijk wonnen ze met 13-6. Ad en Berna kwamen ook eerst achter met 6-2 maar ze herpakken zich goed en met goed spel haalde ze de overwinning met 13-9 binnen. Bij Wim en Corrie blijft het spannend tot de laatste boule maar uiteindelijk wist de tegenstander het laatste punt te pakken en te wonnen met 13-12. Het werd dus een gelijkspel 4-4 tegen een prettige en sportieve tegenstander. Over 2 weken spelen ze weer thuis en dan tegen het 3e team van Petangeske.

Jdbc Dongen 4 moesten thuis tegen L;Ammerzo 2 uit Ammerzoden en wonnen met 5-3. Hun volgende wedstrijd is op 25 maart uit tegen Altena 2 in Ammerzoden..

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

 

Reacties

Cookieinstellingen