Biljartnieuws Klein-Dongen-Vaart

Foto: Wikipedia

Afgelopen week speelde team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken in Tilburg tegen team Prinsenhoeven.

Na de eerste sessie stond het team op voorsprong. Frans Kemmeren speelde een degelijke partij en finishte al na 43 beurten. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.395. Op de andere tafel excelleerde Toon Verbunt. In maar 31 beurten spurtte Toon naar de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.483 voor zich noteren. Door dit resultaat was de winst binnen handbereik. Toch leek het nog even mis te gaan. Willy v.d. Wiel werd geconfronteerd met een zeer sterke concurrent. Deze had maar 23 beurten nodig om te finishen. Hij liet Willy hiermee volstrekt kansloos. Willy begon nog sterk aan de partij met een mooie serie van vier. Kopman Ad Faro moest het nu doen. In een spannende strijd weerde Ad zich geducht. In de slotfase hield hij het hoofd koel en manoeuvreerde zo bekwaam naar de winst. De eindstand werd hiermee bepaald op 30-33. Door dit resultaat staat team Van den Nieuwenhuizen op de tiende plaats.

Nipt verlies P.C. Kamp
In poolcafé De Kets in Kaatsheuvel verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken met 35-36 nipt van team Touché uit Hilvarenbeek. Anton Smulders kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook voor Mark Pijnenburg was er verlies. Mark speelde degelijk, maar kwam aan de meet één luttele carambole te kort. Winst was er wel voor Leo Loonen en Theo Laros. Leo pakte de winst in een degelijke partij. Hij had 49 beurten nodig om de wedstrijd te beëindigen. Theo speelde goed. Hij was al na 42 beurten bij de eindstreep. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.452. Zowel Theo als Mark maakten elk een mooie serie van vier caramboles. Door dit resultaat handhaaft team Kamp zich op de dertiende plaats.

Thuiswedstrijd C. v.d. Nieuwenhuizen
Op vrijdagavond 10 maart speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen een thuiswedstrijd. Het moet het in de Eekhoorn opnemen tegen team de Eekhoorn. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

Volle winst team ‘t Vaartje
In Werkendam won team ’t Vaartje met 30-16 van team BV Werkendam. Bert van den Hooff speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Mark Pijnenburg zette zijn beste beentje voor en was al na 39 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.743. Hij maakte bovendien een schitterende serie van zes caramboles. Henk Rijken was de beste man van de avond. Hij had zelfs maar 29 beurten nodig om over de meet te gaan. Hij liet het sublieme gemiddelde van 0.862 voor zich noteren. Henk maakt bovendien een fraaie reeks van vijf. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nu zevende.

Verlies Zeloo Financiële Dienstverlening
In café-zaal de Viersprong verloor team Zeloo Financiële Dienstverlening met 20-27 van team BVT uit Terheijden. Theo Laros kreeg maar 31 beurten en verloor kansloos. Ton Kemmeren kreeg zelfs nog een beurt minder. Hierdoor maakte ook hij geen kans. De eer werd gered door kopman Embert Broekhoven. Embert speelde een degelijke partij en maakte onder meer een mooie reeks van vijf caramboles. Toch kon hij niet voorkomen dat er met 20-27 werd verloren. Team Zeloo staat op de achtste plaats.

‘t Vaartje thuis
In café ’t Karrewiel in Dongen-Vaart speelt team’t Vaartje op donderdag 9 maart een thuiswedstrijd tegen team BCG uit Goirle. Team ’t Vaartje heeft de winst nodig om aansluiting te houden met de subtop. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Team Zeloo gaat deze week op bezoek bij team HMS in Sprang-Capelle.

 

Reacties

Cookieinstellingen