NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 25 Februari 2023.

Jdbc Dongen 1 speelde thuis tegen “t Lover 1” uit Asten en wonnen de wedstrijd met 5-3. Hun volgende wedstrijd is uit op 11 maart tegen “JBC Plop 1” in Uden.

Jdbc Dongen 2 en Jdbc Dongen 3 moesten in hun 4e divisie een tegen elkaar een wedstrijd spelen en elk team wilde uiteraard winnen. Dongen 2 stond op een gedeelde 1e plaats en Dongen 3 wilde weg onder uit de ranglijst.

Ronde 1 doubletten:
Karin Jansen en Annelies van Schendel (Dongen3) tegen Karel Seebregts en Joop Weterings (Dongen 2). Karin en Annelies begonnen goed en pakten meteen 5 punten maar Joop en Karel namen ook daarna de punten en kwamen op 9-6. Karin en Annelies kwamen terug naar 10-9 en de punten erna zijn ook voor hun en zo wonnen ze (Dongen 3) de partij met 13-9.

Wim Koreman en Kees Zeebregts (Dongen 3) speelden tegen John van Rooden en Kees Jacobs, het ging mooi gelijk op tot 10-8. Daarna speelde ze een mindere mène en John en Kees profiteerde hier goed van en wonnen de partij met 13-8. Wim Boersen en Corrie Koreman (Dongen 3) speelden tegen Hans van Troost en Pierre de Jong. Dit werd een spannende partij en puntje voor puntje werd er maar gescoord tot 11-11. Wim en Corrie lagen op punt en Hans en Pierre hadden geen boules meer. Wim speelt zijn boule tegen de liggende boule, pakten 2 punten en zo wonnen ze de partij met 13-11. Dit gaf een tussenstand van 2-1 voor Dongen 3.

De tripletten ronde werd spannend met lange partijen:

Wim en Willy Boersen en Corrie (Dongen3) speelden tegen Hans, Pierre en Joop. Het ging mooi gelijk op maar uiteindelijk ging de overwinning toch naar team JDBCDongen3. 13-10. Bij Wim Koreman, Karin en Annelies (Dongen 3) tegen Cor Timmermans, John van Rooden en Karel Seebregts leek het eerst niet goed ze te komen met een 8-0 achter en besloten dat Wim ging tireren i.p.v. Karin, puntje voor puntje kwamen ze dichterbij ondanks dat de tegenstander al op 12 punten stond. In de laatste mène ging het perfect en pakten de 5 punten zodat ze met 13-12 de overwinning binnen haalde. Hiermee werd de tussen stand 4-1 voor Dongen 3..

De laatste doubletten ronde ging het over een gelijkspel of een overwinning:

Bij Corrie en Kees (D3) tegen Karel en Joop wilde het niet goed lukken en ze verloren hun wedstrijd met 6-13. Annelies en Karin (D3) maakte het op het laatst nog spannend tegen Hans en Pierre. Ze kwamen met 12-6 achter maar door goed plaatsen en schieten van Karin wisten ze nog tot 12-9 terug te komen. Maar daarna wisten Hans en Pierre op toch nog te winnen met 13-9. Het werd dus spannend in de laatste partij. Wim en Willy Boersen (D3) gaven partij tegen John en Cor en het ging mooi gelijk op tot 9-9. Door goed plaatsen van Willy maakte ze het extra moeilijk mogelijk voor Cor en John en mede door goed schieten van Wim wisten ze de partij binnen te halen met 13-9. Het 3e team wint de wedstrijd met 5-3 en waren daar heel blij mee.

Op 11`maart speelt het 3e team weer thuis dan tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom en het 2e team gaat naar Bergen op Zoom om tegen het 3e team van hun te spelen.

Jdbc Dongen 4 moesten uit tegen Petangeske 5 uit Bergen op Zoom en hebben helaas met 5-3 verloren.

Hun volgende wedstrijd is op 11 maart thuis tegen L;Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

 

Reacties

Cookieinstellingen