Groot succes Atledo Cross en Brabantse Kampioenschap Cross

Foto: Linda Hazenberg

Vergeleken met vorig jaar begon dit cross weekend een stuk beter qua weer. Het zonnetje liet zich af en toe heel even zien en niemand heeft natte voeten gekregen of hoefden niet vooraf een zwemdiploma te halen.

Zondagochtend begon de bouwploeg al lekker vroeg om alles weer pico bello te krijgen voor een fantastische dag. Het parcours lag er prachtig bij en alle vrijwilligers hadden er veel zin in. Vrij vroeg druppelde de eerste pupillen al op het terrein en begon het al gezellig druk te worden.

De mini/C pupillen mochten als eerste beginnen aan een best zware maar hele mooie parcours in de Duiventoren. Wat een kanjers zijn het, met vallen en opstaan maar vooral weer doorgaan geeft toch aan wat een doorzettingsvermogen zij hebben. En aanmoedigen geeft nog eens dat extra zetje om nog beter en sneller te gaan rennen. Met een 5e plek voor Nowi en een 6e voor Fenne is dat een prima prestatie voor de C pupillen. Maar mini pupillen Vincent en Jelle wisten zelfs voor de C pupillen te blijven, wauw dat zegt wat voor de toekomst.

Nu de beurt aan de B pupillen, 4 pupillen liepen tussen de 40 atleten in. Voor Riley en Lola was dit de 1e cross die ze liepen en dat is best wel spannend. Maar wat hebben ze het goed gedaan. Anna haalde een prachtige 6e plaats.

De A pupillen van Atledo waren met 9 atleten goed vertegenwoordigd. Eerst de aftrap voor de meisjes en voor Lizzy haar 1e cross. Wat hebben de dames goed gelopen ze mogen erg trots zijn op zichzelf! De jongens waren met een grotere groep aan de start en dat betekend vaak maar 1 ding… wringen en duwen. Wat ook gebeurde, daardoor kon Jules niet lekker weg en moest hij een behoorlijke inhaalrace gaan inzetten. Bijna niet te doen, maar hij heeft toch een groot aantal achter zich kunnen laten en eindigden toch op een mooie 21e plaats. De wilskracht is groot bij de jongens en de onderlinge competitie misschien wel meer. Dat beloofd wat voor het nieuwe cross seizoen.

De grootste groep is nu klaar en komen we aan bij de junioren. Hier zit een deel van bij de Mila groep en je kunt de verbeteringen zien, houding en techniek worden steeds beter. Wat is dat een genot om naar te kijken en te zien dat ze vooruit gaan en steeds sterker worden. Top! Bij de A junioren scoren we maar liefst een zilveren plek voor Bente bij de meisjes en een 1e en 3e plaats bij de jongens voor Boudewijn en Bengt.

In de trimloop komen we ook een aantal atleten van Atledo tegen. Albert Verschure was als eerste over de finish wat een prachtige prestatie. Deze groep telt niet mee in het regio13 klassement, maar eerlijk is eerlijk zij mogen ook in het zonnetje gezet worden, want deze groep loopt tenslotte ook mee in deze prachtige cross.

Dan de laatste groep senioren en masters. Als eerste zijn de vrouwen aan bod en pakken we een mooie 3e plaats met Linda Hazenberg. Meriam en Marianne komen op een mooie 4e en 5e plaats. De mannen zijn goed vertegenwoordigd met 1 senior en maar liefst 9 masters. Voor senior Colin was het zwaar, hij kreeg vrij snel last van een pijnlijke zij, maar wist dat hij hem uit moest lopen voor het clubkampioenschap van Atledo. Dat heeft hij ook netjes gedaan. Voor het eerste jaar rond de 9 a 10 km lopen, heeft hij een knappe 5e plaats behaald in het regio13 klassement. De masters hebben wat meer ervaring, maar dat zegt natuurlijk niks. Het is een zwaar parcours en dus is het hard werken. Maar wat een toppers. Aanmoedigen is toch wel geweldig, want gegarandeerd dat je een glimlach terug krijgt en voor de lopers een extra stimulans om door te zetten.

Het was een zeer geslaagde dag en iedereen ging met een goed gevoel naar huis. Langs deze weg een dik bedankje voor alle vrijwilligers, ouders, publiek en zeker ook de atleten. Want zonder jullie hadden wij deze mooie cross niet kunnen doen. BEDANKT!! En hopelijk tot het volgende cross seizoen, we gaan ons nu klaar maken voor de zomer en de daarbij behorende wedstrijden.

Foto’s: Linda Hazenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen