NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 28 januari 2023.

Jdbc Dongen 1 moesten uit spelen tegen “La Ferme Boel 1” in Breugel en haalde de overwinning binnen met 6-2 voor Dongen 1. Op 11 februari zijn ze vrij en spelen hun volgende wedstrijd thuis op 25 februari tegen “t Lover uit Asten.

Jdbc Dongen 2 speelde thuis tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. De dag begon bijzonder zonnig. Je kan merken dat het langzamerhand weer voorjaar wordt. De warmte van de zon was gelukkig alweer een beetje voelbaar. Ondanks het mooie weer werd er toch binnen in onze boulodrome gespeeld. De NPC is een wintercompetitie die nou eenmaal binnen wordt gespeeld. Vandaar.

1e ronde Doubletten:
Het eerste team bestaande uit Cor Timmermans en John van Rooden waren net als in de vorige NPC-wedstrijd weer prima in vorm. Hun tegenstanders hadden in deze wedstrijd helemaal niks in te brengen. Dit resulteerde in een verdiende ruime overwinning met 13-1 voor Dongen. Het tweede team vertegenwoordigd door Karel Seebregts en Joop Weterings, hadden iets meer weerstand. Joop plaatste zijn boules perfect bij het butje. De tegenstanders konden niet alle boules van Joop wegschieten zodat er telkens een klein voordeel ontstond voor Joop en Karel. Karel schoot de meeste van de tegen boules op voldoende afstand of eruit. Eindstand 13-6 voor Dongen. Het derde team (Pierre de Jong en Hans van Troost) had duidelijk wat opstart problemen. In het begin vielen de punten om beurten. Oftewel het ging tot 8-8 ongeveer gelijk op. Gelukkig kwam het team toen op stoom en gaven geen punt meer weg. Eindstand 13-8 voor Dongen. Paul Sluiters zat in deze ronde op de reservebank. Tussenstand na de eerste ronde in matchpunten 3-0 voor Dongen.

2e ronde Tripletten:
Team Cor, John en Hans begonnen vol goede moed aan hun wedstrijd. Het liep niet zo lekker als in de eerste ronde. Dit keer was het de tegenstander welke overheerste. Zij waren dus als eerste bij de 13 punten. Eindstand van 13-10 voor Altena. Team Karel, Joop en Paul kwamen samen niet in hun spel. Dit zijn we eigenlijk niet gewoon van dit team. Ook bij deze match was de tegenstander de baas. Einstand 13-2 voor Altena. Pierre de Jong zat in deze ronde op de reservebank. Tussenstand na tweede ronde in matchpunten 3-2 voor Dongen.

3e ronde Doubletten:
Er moest dus voor gelijkspel minimaal 1 wedstrijd gewonnen worden. Voor winst minimaal 2 wedstrijden. Team Cor en John speelde een mooie wedstrijd ondanks dat de tegenstander hun dicht op de hielen zat en bleef. Het bleef gedurende de gehele wedstrijd heel spannend, vooral bij de stand van 12-10 voor Dongen. De tegenstander moest nog 3 punten halen voor de eindzege nadat Dongen al zijn boules verspeeld had. Altena lag al met twee boules. Dus 1 erbij was voor hun voldoende. Met hun laatste boule werd er geschoten. Het schot viel totaal verkeerd uit. De boule van Dongen werd half geraakt waardoor het butje werd verplaatst naar een boule van Dongen. Eindstand 13-10 voor Dongen. Team Joop en Paul speelde tegen twee vrouwen van Altena. Waar het aan lag is niet geheel duidelijk geworden maar ze bakten er niet veel meer van. De vrouwen lieten hun achter met een eindstand van 13-4 voor Altena. Team Pierre en Hans waren in deze ronde weer in hun element. Hoewel ze tegen dezelfde spelers speelde als en de eerste ronde waren ze nu superieur. Met weinig moeite maakte ze er 13-2 voor Dongen van. Karel was in deze ronde naar de reservebank gedirigeerd. Eindstand in matchpunten 5-3 voor Dongen.

Volgende NPC-ontmoeting 11 februari 2023 thuis tegen JDB Les Francophilis uit Rotterdam.

Jdbc Dongen 3 gingen op bezoek bij Les Francophiles 1 in Rotterdam voor hun NPC wedstrijd.

Ze hadden van de spelers van het 2e team van ons gehoord dat de banen moeilijk bespeelbaar waren. Dus even goed ingooien en daarna beginnen aan de 1e ronde.

1e ronde Doubletten:
Wim Koreman en Karin Jansen gingen goed van start en pakten een voorsprong maar de tegenspelers kwam goed terug en daarna ging het gelijk op tot 11-10. Met goed plaatsen en schieten werden de 2 laatste punten binnen gehaald en werd de partij gewonnen met 13-0. Bij Wim en Willy Boersen ging het in het begin wat minder en ze kwamen achter met 11-8 maar later kwamen ze punt voor punt goed terug tot 11-10. In de volgende mènes hadden de tegenspelers meer geluk en pakken hun de punten met 13-10. Bij Ad Meeren en Kees Zeebregts ging het ook in het begin wat minder maar daarna speelde ze een goede mène en kwamen terug tot 10-9. Daarna ging het gelijk op naar 11-11. In de laatste mène lukte het niet meer om de boules op punt te krijgen en na ruim 1 ½ uur pakten de tegenspelers de overwinning met 13-10.

2e ronde tripletten:
Met de fam . Boersen en Corrie Koreman wilde niet lukken. Zeker Corrie kon geen grip krijgen op de baan en de partij ging met 13-6 naar Les Francophiles. Ad en Kees speelde samen met Karin de andere triplette en maakte er een lange en spannende partij van. Het ging mooi gelijk op door goed plaatsen en schieten van iedereen. Op 12-11 voor Dongen 3 ging Karin schieten voor de partij en dit lukte uitmuntend, zodat ze de overwinning hadden met 13-11. Tussenstand was nu 2-2, dus er waren nog kansen.

3e ronde Doubletten:
Wim en Willy Boersen hadden het moeilijk, de boules willen niet meer zoals ze wilden en de tegenspelers pakten de overwinning met 13-4. Karin en Wim kwamen achter te staan met 11-1 maar gaven niet op en kwamen steeds dichterbij tot 12-7 maar jammer genoeg lukte het niet om de overwinning te pakken en werd het 13-7 voor de tegenspelers. Bij Ad en Kees gaat het gelijk op tot 6-6 daarna hadden de tegenspelers een goede mène van 4 punten en moesten Ad en Kees in de achtervolging. De tegenspelers kwamen op 12-10 maar Ad zorgde ervoor dat het 12-12 werd. Jammer genoeg gaat na 2 uur spelen het 13e punt naar de tegenspelers.

Zo verlorenen ze deze middag met 6-2. Op 11 Februari zijn ze vrij en kunnen uitrusten en gaan ze op 25 februari hun volgende NPC wedstrijd thuis spelen tegen het 2e team van JDBC Dongen.

Jdbc Dongen 4 in de 6e divisie speelde thuis tegen ’t Dupke 4 uit Sint-Michielsgestel. De uitwedstrijd had een uitslag van 4-4, zodat ze gebrand waren om de aansluiten te houden op nummer 1 en 2 in de poule.

1e ronde doubletten:
Ze begonnen hun partijen vol goede moed. Astrid en Marian wonnen hun partij makkelijk met 13-1. Ook Johan met Annemie en Lianne met Wil hadden vrij snel de winstpartij in hun zak door beide met 13-4 te winnen. Dus de de eerste ronde was het 3-0 voor Dongen 4

2e ronde tripletten:
Wil, Lianne en Majo begonnen met een achterstand maar kwamen al snel terug in hun goede spel en deze partij werd dan ook snel gewonnen met 13-5. Johan, Annemie en Marianne gingen voortvarend van start maar lieten de tegenpartij tot 8-5 terugkomen. In de de laatste mène maakte ze 5 punten en de buit was binnen. Dus tussenstand 5-0.

3e ronde doubletten:
Lian en Wil hadden geen moeite met de tegenpartij en wonnen vrij snel met 13-3. Johan en Annemie gingen ook voortvarend van start lieten de tegenpartij komen. Maar uiteindelijk wonnen ze met 13-10. Helaas verloren Majo en Marianne hun laatste partij met 2-13. Maar Dongen 4 behaalde een eindoverwinning van 7-1.

Hun volgende wedstrijd is op 11 februari uit tegen Va-Tout 4 uit Breda.

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen