Snerttoernooi 2023

Foto:

Een van de toernooien die jaarlijks terugkeert bij Jeu de Boulesclub Dongen is het SNERTTOERNOOI. Natuurlijk vinden de clubleden het fijn dat er gespeeld kan worden, maar de belangstelling gaat vooral ook uit naar de…….juist ja, de SNERT!

Het is namelijk niet zo maar een soepje uit een blik of zak, nee, in tegendeel: het gaat hier om ZELFgemaakte erwtensoep. Onze sterrenkokkin Annie Smulders gooit er niet alleen de juiste ingrediënten in, maar vooral ook veel liefde, passie en creativiteit. Daarom smaakt haar soep altijd zo verrukkelijk. Oke, genoeg veren in haar …. en door naar het toernooi.
Er hadden zich voor dit jeu de boules toernooi ruim 50 leden ingeschreven, maar op de dag zelf bleven er 48 spelers over. Een mooi aantal, omdat we dan 12 banen in gebruik moesten nemen en dan konden we zonder wachtpartijen in onze hal spelen.

Hoewel de buitenbanen weer waren opgedroogd, was het geen optie om buiten te gaan spelen. De temperatuur was redelijk aangenaam, maar er stond een straffe, koude wind.
Rond kwart over 10 had iedereen zich aangemeld bij de wedstrijdtafel en konden Jacqueline en Lianne verder met de planning. Er moesten 3 wedstrijden gespeeld worden, waarbij je steeds met een ander maatje speelde en bovendien ook andere tegenstanders. Dit hoefde niet uitgelegd te worden, want alle clubleden kenden dit systeem. Na de eerste ronde was het bijna lunchtijd en de bar- en keukenploeg bestaande uit Annie, Jeanne, Jopie en Willemieke, konden meteen aan de slag. Bij binnenkomst in clubhuis “Le Repos” kwamen de aromatische geuren van de SNERT je al tegemoet en het was onmogelijk hieraan weerstand te bieden! Vandaar de drukte aan de bar.

Na de lunch moesten er nog twee wedstrijden gespeeld worden en rond 15 uur was nagenoeg iedereen klaar en konden de WECO-leden de resultaten berekenen en de uitslag bekend maken. Er was een prijsje voor de beste vrouwelijke ene mannelijke bouler en daarnaast nog een zgn. POEDELPRIJS. De eerste prijs ging bij de dames naar Willemieke van Gils ( 3 gewonnen en +17) en bij de heren ging de prijs naar Joop Weterings (3 gewonnen en + 25). Beiden ontvingen uit handen van Jacqueline en Lianne een toepasselijke prijs: een SNERT-SOEP-PAKKET met een heerlijk flesje rode wijn. Proficiat allebei met deze overwinning!!

De extra prijs ging naar de laatst geëindigde bouler en daar was deze keer Marianne Mengelberg. Geniet van je flesje wijn Marianne! Het was een geslaagd toernooi en we kunnen terugkijken op een gezellige dag. Over een tijdje kunnen de leden weer een fotoverslag verwachten van Piet Plasmans, die naast het zelf spelen ook de gehele dag foto’s heeft gemaakt. Bedankt Piet en we zijn reuze benieuwd naar je fotoalbum.

 

Reacties

Cookieinstellingen