NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 14 januari 2023.

Jdbc Dongen 1 moesten thuis tegen Va-Tout 2 uit Breda en speelde gelijk met 4-4. Hun volgende wedstrijd is op 28 januari tegen “La Ferme Boel 1” in Breugel.

Jdbc Dongen 2 afgelopen zaterdag trokken de spelers van team Dongen 2 naar het verre Bergen op Zoom. Onderweg waren de weersomstandigheden helaas bar en boos. De wedstrijd wordt gelukkig altijd gespeeld in een boulodrome (hal voor jeu de boules)). Dus van de vele regenbuien van die dag weinig of geen last. Na een heerlijk bakje koffie aangeboden door Petangeske Bergen op Zoom konden we aan de wedstrijden beginnen.

1e ronde doubletten:
Team Cor Timmermans en John van Rooden hadden er echt zin in. Ze speelde dan ook een fantastische wedstrijd waar de grootten der aarde jaloers op zouden kunnen zijn. Zij versloegen hun tegenstanders dan ook met een klinkende zege van 13-1 voor Dongen. Team Joop Weterings en Kees Jacobs waren ook goed op dreef. Hun tegenstanders hadden het er duidelijk moeilijk mee. Dit resulteerde in de overwinning met 13-7 voor Dongen. Het derde team bestaande uit Pierre de Jong en Hans van Troost lieten in het begin van de wedstrijd de punten liggen. Er werd besloten om van functies te wisselen. Hans ging plaatsen en Pierre ging schieten. Door deze wissel werd de achterstand weggewerkt en kwamen ze zelfs voor te staan. Bij een stand van 12-9 voor Dongen stokte het echter. Team Bergen op Zoom haalde Dongen in tot 12-12. Helaas voor Dongen maakte de tegenstanders de wedstrijd af met 13-12 voor Bergen op Zoom. Algehele tussenstand 2-1 voor Dongen.

2e ronde tripletten:
Team Cor, John en Hans hadden bij deze wedstrijd wat meer moeite om de tegenstander in toom te houden. Ze konden toch tijdens de gehele wedstrijd een lichte voorsprong behouden. Het was een spannende wedstrijd, wat resulteerde in een eindstand van 13-11 voor Dongen. Team Joop, Kees en Karel Seebrechts hadden wat minder weerstand. Door goed onderling overleg en goed spel wisten ze tijdens de gehele wedstrijd de voorsprong vast te houden. Eindresultaat een mooie overwinning van 13-7 voor Dongen. Algehele tussenstand 4-1 voor Dongen.

3e ronde doubletten:
Verliezen konden ze niet meer. Het was wel noodzakelijk om nog minimaal 1 wedstrijd te winnen voor de eindwinst. Team Cor en John speelde zoals in de eerste ronde wederom een fantastische wedstrijd. Hun tegenstanders waren in het geheel niet tegen deze kracht opgewassen en verloren dus met een groot puntenverschil. Winst voor team Cor en John met 13-3. De algehele winst voor vandaag was dus binnen. Team Joop en Karel deden erg hun best maar konden niet tegen hun tegenstanders op. Ze hebben niet slecht gespeeld echter hun tegenstanders waren net iets sterker en verloren met 10-13. Team Pierre en Kees speelde in het begin van de wedstrijd redelijk goed. Ze konden hun tegenstanders maar net voorblijven in punten. Dit ging goed tot een stand van 9-8 voor Dongen. Toen sloeg het noodlot toe. Een verkeerde beslissing plus twee wegspringende boules van Dongen gaf de tegenstander de mogelijkheid om het met 5 punten uit te maken. En dat deden ze dus ook. Eindstand 13-9 voor Bergen op Zoom. Dongen gewonnen dus met een algehele eindstand van 5-3 voor Dongen.

Volgende wedstrijd zaterdag 28 januari 2023 12:00 uur thuis tegen JB Altena 1 uit Ammerzoden.

Jdbc Dongen 3 speelde thuis tegen de koploper in de poule L’Esprit uit Schiedam.

1e doubletten ronde:
speelde Wim Koreman met Annie Smulders, jammer genoeg wilde het niet goed lukken en verloren ze met 2-13. Wim en Willy Boersen spelen een goede partij en wonnen met 13-3. Bij de partij van Ad Meeren en Corrie Koreman duurde de partij bijna 2 uur (puntje voor puntje) maar pakken ze wel de overwinning met 13-11.

2e ronde Tripletten:
Speelde Wim Koreman, Ad Meeren samen met Kees Zeebregts. In het begin ging het nog gelijk op maar daarna ging de tegenpartij net wat beter spelen en wonnen ze de partij met 13-6. Bij de fam. Boersen met Corrie Koreman was het een gelijk opgaande partij en uiteindelijk duurt het ook een grote 1 ½ uur en lukte het in de laatste mènes minder waardoor ze met 13-10 verliezen.

De 3e doubletten ronde:
Bij Wim en Willy Boersen lukt het minder als in de 1e ronde en ze moesten nu de overwinning aan de tegenpartij laten met 6-13. Bij Wim en Corrie Koreman ging het gelijk op daarna raakte de tegenstander wat geïrriteerd mede omdat het niet meer zo goed ging met ze. Dongen profiteerde goed en wonnen met 13-9. Ook bij Ad met Kees was het een lange en spannende partij en ging het tot de laatste mènes gelijk op. Bij 12-11 achter had de tegenstander geen boules meer en Ad had nog 2 boules over, hij wist deze netjes bij de but te plaatsen zodat ze de winst pakken met 13-12.

Zo had Dongen3 een verdiend gelijkspel gespeeld en gaan ze over 2 weken voor hun volgende NPC wedstrijd naar Rotterdam.

Jdbc Dongen 4 speelde uit tegen JDB ’t Veer 1 in Raamsdonk en Dongen won uitmuntend met 7-1. Hun volgende wedstrijd is op 28 januari uit tegen “JBC ’t Dupke 4” in Sint-Michielsgestel..

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen