PK Bandstoten De Valk: Arthur Emmen kampioen in de 3e klasse

Foto:

Dit jaar vindt voor de 47e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 78 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e klasse. Alle deelnemers moesten 25 caramboles behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.

Onder kundige arbitrage van Ton van Gool en Toon van Spaandonk speelden Evert de Leeuw, van b.v. het vaartje en Adri Kouwenberg, van b.v. d’ouwe sok, de 1e partij tegen elkaar, in 29 beurten wist Adri te winnen, Evert kwam 1 carambole tekort. Ger Kerst, van b.v. de bobo’s en Arthur Emmen, van b.v.de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 26 beurten was Arthur aan de meet. Peter Akkermans, van b.v. de salamander, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Evert, met een slotserie van 6 won Peter in 21 beurten. Adri pakte hierna na ook zijn 2e winst partij tegen Ger in 41 beurten, wederom met 1 carambole verschil. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Arthur en Peter, met gast arbiter Dim van Groesen, in een spannende wedstrijd met 17 caramboles in zijn laatste 5 beurten pakte Arthur zijn 2e winst in 21 beurten. Na dag 1 Adri en Arthur aan de leiding met 2 keer winst.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Piet Emmen, met assistentie van de kampioen uit de 4e klasse Lars van Delft en Dim van Groesen. In de 1e wedstrijd pakte Ger voor de eerste keer winst in 25 beurten tegen Evert. Adri pakte ook zijn 3e winst partij in 25 beurten tegen Peter die daarmee uitgeschakeld was voor de titel. Ook Arthur wist zijn 3e wedstrijd in winst om te zetten tegen Evert in 27 beurten. Door winst op Peter kwam Ger toch nog uit op 4 punten, dat ging deze keer in 29 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Arthur en Adri, de winnaar van deze strijd zou de nieuwe kampioen worden, bij remise zou er nog een barrage partij volgen. In een nerveuze wedstrijd wist Arthur ook deze partij in winst om te zetten in 36 beurten, Adri bleef steken op 17 caramboles. Door dit kampioenschap is Arthur ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen, Lars van Delft in de 4e klasse en Geert Trommelen in de 5e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Peter Akkermans en Arthur Emmen (19 beurten) en Peter pakte met een serie van 6 ook de prijs voor de hoogste serie.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

In het weekend van 21 en 22 januari wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e klasse.

Foto boven: v.l.n.r. kampioen Arthur, Adri, Evert, Ger en Peter

 

 

Reacties

Cookieinstellingen