Revanchegedachten leveren winst op tegen Forum Sport

De terugkeer van diverse geblesseerde spelers in de zondagselectie is ook weer te merken aan de resultaten bij de JO23. Zo is Rijk Siemerink weer terug in de basis. “Hij mocht weer minuten maken na een aantal weken te hebben gespeeld bij Dongen 1. De inbreng van zijn creativiteit is direct terug te zien in het spel. Met een mooie dribbel omspeelde hij de verdediging van Forum, waar toch geen kleine jongens staan, en schuift de bal beheerst binnen voor de 1-0,” merkte na afloop trainer-coach Lars Jansens op. Achter deze thuiswedstrijd zaten revanchegedachten bij de spelers, na de eerder blamerende 6-1 nederlaag in Den Haag.

Door Piet Scheepers

In het begin golfde de wedstrijd afwachtend op en neer. Dongen kon geen vat op het middenveld krijgen, maar wist toch met vlagen de kwaliteiten te laten zien die de geel/blauwen in huis hebben. Maar ook Forum heeft in controlerende middenvelder Mick van Leeuwen een bijtertje die al snel in de wedstrijd tegen een kaart opliep omdat hij een snelle Dongen aanval onreglementair onderbrak. De ploeg uit Den Haag kwam er geregeld goed uit en kreeg na wat omzettingen meer grip op het spel.

Het beloofde een spannende pot te worden daar beide partijen hun aanvallende intenties toonden. Echte kansen bleven uit. Dongen kwam dus via architect Rijk Siemerink op 1-0 en krijgt dan meer grip op de wedstrijd. Het wachten is op 2-0. Echter zijn de voetbalwetten anders. Forum komt op gelijke hoogte doordat een ingebrachte vrije trap niet goed genoeg wordt verwerkt, waardoor de bezoekers de mogelijkheid krijgen om de rebound binnen te werken. “Zo’n kans moet je hun niet geven,” foetert Jansens langs de lijn.

Ondanks deze tegenvaller dringt Dongen weer aan. Nog geen kwartier later is het weer raak. Via een Dongen aanval belandde de bal bij de tweede paal en vanuit een scrimmage komt de bal voor de liggende Luc Braams die de bal tegen de touwen werkt, 2-1. Protesten aan Forumzijde, maar gezien het faire duel is Dongen ditmaal de gelukkige en blijft het doelpunt staan. Kort hierna kreeg Giovanni Bombarda de kans op 3-1 na een prima voorzet. Hij miste het doel op een haar na.

Dan breekt de rust aan en gaan de gedachten naar de eerste wedstrijd die op een schlemielige manier, na een 0-1 voorsprong voor Dongen, uiteindelijk met 6-1 werd verloren. Er werden keiharde afspraken gemaakt. “Het zal ons niet nog een keer gebeuren dat we zo afgestraft worden!”

Dongen is de tweede helft beduidend beter dan Forum, maar laat de geboden kansen liggen. Ook deze tegenstander heeft een aantal gevaarlijke spelers in huis. Vooral aanvallend is de ploeg sterker dan hun verdediging. Het is zaak aan Dongenzijde alert te blijven! Maar als je de kansen niet afmaakt?!? Het spookscenario dook bij de Dongen bank weer op. ‘Het zal toch niet weer gebeuren?’ Ja hoor….een afstandsschot, een zwabberbal, wordt door Dongendoelman Senna Daver niet goed verwerkt en valt zo voor de voeten van inlopende spits Mouad Zibouh, 2-2. Wat gaat Dongen doen? Blijft het de rug recht houden? En dat gebeurt.

Een vrije trap in de 65e minuut belandt op het hoofd van Luc Braams. Hoewel de afstand tot het doel groot lijkt, krijgt doelman Bhor Grotzinger zijn hand niet achter de bal en pakt Dongen deze verdiende 3-2 voorsprong. Dongen krijgt zelfs twee kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar mist deze. Hierdoor bleef het tot het einde spannend. Forum bleef aandringen maar kon de geel/blauwe defensie van Dongen niet slechten. Zoals eerder geschreven: Langzaam helen de blessures en gaan de elftallen er weer vertrouwder uitzien.

Komende zaterdag thuis tegen RKAVV uit Leidschendam om 14,30 uur. De laatste wedstrijd is 17 december uit tegen Gemert. Dan is deze competitie beslist en begint voor de JO23 de nieuwe voorjaarcompetitie.