PET-toernooi zondag 27 november

Foto: CC0 Creative Commons

Zondag 27 november werd er op het terrein van Jeu de Boules Club Dongen weer een zogenaamd PET-toernooi gehouden voor eigen leden. Op zo’n toernooi worden 3 wedstrijden gespeeld met steeds een ander speelmaatje en bovendien ook andere tegenstanders. De computer bepaalt wie tegen wie gaat spelen.

Er hadden zich 40 clubleden opgegeven en na aanmelding en de nodige administratie door Marjo, kon het toernooi om half 11 beginnen. De weergoden waren ons helaas niet gunstig gestemd, zodat we alle wedstrijden in de hal moesten spelen. Nou is dat geen straf hoor; integendeel zou ik zeggen. Waar vind je in Dongen (en omstreken!) een hal van 40×25 m met maar liefst 14 binnenbanen. De verwarming werd wel een graadje lager gezet, maar het was voldoende aangenaam om er te kunnen spelen. Alle lampen waren inmiddels vervangen door de mannen van de technische commissie (Pierre-Wim-Goof), dus er was voldoende helder licht. Bedankt heren voor deze klus.

Marjo zat bij dit PET-toernooi voor het eerst alleen achter de wedstrijdtafel (Henk hield overigens wel een oogje in het zeil) en Henk was arbiter bij de wedstrijden. Na de koffieronde met speculaas en/of chocolade pepernoten – verzorgd door Ans en Karel Seebregts, de barleden van vandaag – kon de 1e wedstrijd beginnen. Doorgaans duurt zo’n partij ongeveer een uurtje, maar de laatste partij was na 12 uur afgelopen. Er werd dus ruim anderhalf uur gespeeld! Dan ben je wel toe aan een kleine rustpauze denk ik. Rond 12 uur kwamen Nelly en Lia in actie voor de verzorging van de lunch. Er was wederom zelfgemaakte heerlijke kippen/tomatensoep verkrijgbaar alsmede lekkere broodjes voorzien van kaas, ei of een warm “bouleke”. Iedereen kon zich tegoed doen aan deze lunch.

Daarna werden er nog twee wedstrijden gespeeld en werden de deelnemers verrast met iets lekkers. Rond 3 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon Marjo de balans opmaken. De uitslag was deze keer best opvallend te noemen.De eerste 5 beste boules op dit PET-toernooi waren……………………DAMES! Fien Heijne was de beste vrouwelijke boules en Jaen-Michel Lobo de beste mannelijke speler. Beiden kregen een heerlijke chocolade letter uit handen van de WL. Alle deelnemers werden bedankt voor het meedoen en de vrijwilligers (bar-keuken-weco) kregen nog een applaus. Na afloop mocht iedereen nog een chocolade letter meenemen.

Komende zaterdag is er bij JdbC Dongen een winteruitwisseling tussen clubs uit de regio. Dat belooft zeker weer een hele gezellige en sportieve dag te worden. Uit onze vereniging
hebben zich 12 teams ingeschreven. Het begint rond half 11 en iedereen is van HARTE welkom om eens binnen te lopen. De koffie staat klaar. Misschien is Jeu de Boules wel iets voor U!! Gezellig samen onder elkaar bezig zijn ipv achter de bekende geraniums te gaan zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen