NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto:

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 19 november 2022.

Jdbc Dongen 1 moesten tegen Mooie Boule 1 in Berlicum en speelde gelijk met 4-4. Hiermee staan ze bovenaan in de competitiestand. Hun volgende wedstrijd is op 10 december tegen “Littie of Ltiienie 1” uit Helmond.

Jdbc Dongen 2 speelde de wedstrijd tegen de koplopers, L ’Esprit 2 uit Schiedam, in de 4e klasse en het waren echt allemaal pittige wedstrijden. Dit was voor jdbc Dongen 2 de laatste wedstijd van de eerste helft poule 4004. Daarom waren we best tevreden met een eindstand van 4-4

Samenvatting van de wedstrijden :

Ronde 1 Doubletten: Kees en Jopie Jacobs hadden gelijk een stevige partij waar ze net wat te laat goed in het spel kwamen. Ze verloren met 9-13.
Cor Timmermans en Pierre de Jong haalde echt alles uit de kast om de partij naar zich toe te trekken , maar het mocht niet baten, hun tegenstanders waren gewoon heel goed aan het spelen en zij verloren met 2-13. Karel Seebregts en Joop Weterings hadden geen enkele moeite met de tegenstanders dank zij het voortreffelijk spel van Joop en wonnen dik met 13-1.

Ronde 2 Tripletten: Kees, Jopie en Joop hadden het van begin af aan moeite om punten te scoren door goed spel van de tegenstanders. Dongen kwam nog goed terug tot 9 punten maar konden het door pech niet omzetten in winst. Ze verloren met 9-13

Team2 Cor , Pierre en John v Rooden hadden het best zwaar te voorduren maar hielden goed stand en wonnen met 13-6.
Ronde 3 Doubletten: Cor en Pierre die maar niet in hun spel konden komen en verloren met 7-13. Karel en Joop die nu wel stevig aan de bak moesten maar ze wonnen nu ook weer door goed spel met 13-6. Kees en Jopie wisten via hun stevig spel tot het einde toe de wedstrijd naar zich toetrekken met 13-6. Waarmee de eindstand op 4-4 kwam.

De volgende wedstrijd is pas op 14 januari 2023 tegen Petangeske 4 in Bergen op Zoom.

Jdbc Dongen 3 ging met een minimale bezetting van 6 personen naar Bergen Op Zoom om tegen Petangeske 3 te spelen. Gelukkig was de temperatuur in de hal nu prettiger als vorige week.

Ronde 1 Doubletten: Annie Smulders speelde met hun invaller Theo Aarts tegen een te sterke tegenstander en er werd met 13-0 verloren. Bij Wim en Willy Boersen ging het mooi gelijk op en er werd sterk gespeeld maar met wat meer geluk voor de tegenstander winnen die de party met 13-9. Karin Jansen en Annelies van Schendel spelen een sterke wedstrijd en wonnen met 13-6.

Ronde 2 Tripletten: Wim, Willy en Theo hadden een sterke wedstrijd en wonnen de partij met 13-6. Karin, Annie en Annelies hebben een perfecte start maar jammer genoeg gaat de overwinning naar de tegenpartij met 13-9.

Ronde 3 Doubltten: De laatste ronde is dus nog spannend, als ze 2 wedstrijden nog weten te winnen slepen ze er alsnog een gelijkspel uit. Annie en Theo doen hun uiterste best maar ze verliezen met 13-2. Karin en Annelies beginnen sterk en komen met 8-0 voor maar kunnen het jammer genoeg niet winnend afsluiten en verliezen met 13-10. Wim en Willy spelen een goede partij en kunnen het succesvol afsluiten met 13-7.Het was een gezellige dag, ze hebben hun best gedaan en gingen met een 5-3 nederlaag terug naar Dongen.

Op 10 december spelen ze hun volgende NPC wedstrijd thuis tegen Altena 1.

Jdbc Dongen 4 speelde ze thuis tegen JB Altena 2 uit Sleeuwijk en wonnen met 5-3. Hun volgende wedstrijd is op 10 december tegen “PU Bois le Duc 1” in ’s-Hertogenbosch.

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

Reacties

Cookieinstellingen