DA Ingrid Liberty dames 1 blijft ongeslagen in eigen huis

Foto:

Afgelopen zondag 20 november stond alweer de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. De tegenstander was de nummer 5 van de competitie, HDS dames 1 uit Den Haag. De voorbereiding was fel en de dames begonnen met goede focus aan de wedstrijd.

Het spel van DA Ingrid Liberty dames 1 was die eerste fase ondermaats. Liberty had wat tijd nodig om hun draai te vinden, maar HDS kon van deze onrustige periode gelukkig niet profiteren met een vroege treffer. Na zo’n tien minuten speeltijd kwam Liberty met de openingstreffer. Spits Chelsea van Helmond vuurde de bal hard op de keepster van HDS af. Het schot werd gekeerd, maar Femke Kuppens was er als snelste bij en benutte de rebound. HDS had hier helaas gauw een weerwoord op. Balverlies van Liberty op de rechterkant leidde tot een snelle counter: 1-1. Dit ongelukkige tegendoelpunt bracht juist extra pit in het spel van DA Ingrid Liberty dames 1. Duels werden knap gewonnen, en de dames konden elkaar goed vinden. Nog in dit eerste kwart kwam Chelsea van Helmond op via de linkerkant waarna de keepster van HDS uit haar doel kwam. Chelsea hield haar hoofd koel en was de keepster te slim af met een mooie actie langs de achterlijn. Tegen het einde van het eerste kwart maakte Chelsea ook de 3-1 via een goed uitgevoerde strafcorner.

In het tweede en derde kwart bouwde DA Ingrid Liberty dames 1 deze voorsprong verder uit. Femke Kuppens maakte knap de 4-1 en 5-1 door twee keer op de juiste plek te staan en het laatste tikje te geven dat de bal over de doellijn deed rollen. Tegen het einde van het derde kwart veroverde Chelsea van Helmond de bal buiten de cirkel van HDS en maakte haar weg door de verdediging. Ze werd nog flink op haar stick geraakt, maar Chelsea slaagde erin om de bal in het net te pushen. De scheidsrechter had gelukkig goed voordeel gegeven, en zo was de 6-1 voor Chelsea die net als Femke voor de derde keer die middag een prachtig doelpunt maakte. In het vierde kwart zakte DA Ingrid Liberty dames 1 weer wat in. HDS kwam meer aan de bal en werd ook gevaarlijk in de cirkel. Een paar strafcorners werden goed gekeerd met inval keepster Emma Lynn van Mierlo in het doel. De eindstand werd daarmee bepaald op 6-1.

Een knappe en ruime overwinning voor DA Ingrid Liberty dames 1. De derde plek in de competitie wordt hiermee behouden en de dames blijven meedoen met de nummer 1 en 2. Volgende week staat de laatste competitie wedstrijd op het programma, tegen Wateringse veld dames 1. Het zeer belangrijk dat de dames geen punten laten liggen, dus ook dit belooft weer een spannende pot te worden.

DA Ingrid Liberty dames 1 heeft in samenwerking met Rovin een speciale Cava, witte en rode wijn actie. Deze zijn ideaal voor de feestdagen, of een andere gelegenheid om te proosten. U kunt contact opnemen met een speelster van DA Ingrid Liberty dames 1 voor een bestelling, of voor meer informatie.

 

Reacties

Cookieinstellingen