Dongen komt niet uit negatieve spiraal en verliest weer

UNA uit het kerkdorp Zeelst, een wijk in de gemeente Veldhoven, heeft met moeite de volle buit binnen kunnen halen. Op papier leek de nummer vijf van de ranglijst voor VV Dongen een niet te nemen obstakel. Zeker na al die verloren wedstrijden. Wedstrijden die nipt werden verloren in de laatste minuten. Zo ook afgelopen zondag toen in de 83e minuut Max van den Akker de winnende 1-2 binnen wist te schieten.

Door Piet Scheepers

Dongen ziet na deze zondag de afstand met eventuele degradatieconcurrenten alleen maar groter worden. Het verschil met de voorlaatsten, UDI, Baronie en Groene Ster is respectievelijk twee keer 9 en 11 punten. Dongen gaat komende zondag naar het Bredaase Baronie en dan komt Groene Ster naar Dongen. Mocht je in een glazen bol kunnen kijken, en iets willen of kunnen voorspellen, dan hoop je op zes punten. Is dit koffiedik kijken? Gezien de tegenstand die Dongen de nummer vijf van de standenlijst bood, biedt dat perspectieven. Laten we de komende weken hopen op de hondstrouwe Dongen aanhang!

Een ding is zeker: de ziekenboeg loopt langzaam leeg. Dat wil zeggen dat op termijn mogelijk weer de inzet te verwachten is van doelman Wessel Sprangers. Hij maakte afgelopen zaterdag zijn rentree tussen de palen bij de JO23. Maar ook stond Pieter-Jan Scheerlinck weer op het wedstrijdformulier. Daar tegenover staan de blessures van Fatih Kamaci en Gijs Timmermans. Ook was de uitslag van het beroep tegen de rode kaart van Jan Gerrits jr. bekend. Drie wedstrijden kreeg hij uiteindelijk aan zijn broek. Vandaar dat Dongen met een viertal JO23 spelers op het formulier de wedstrijd begon. Met name Adam Sesay was op rechts een plaag voor de UNA-defensie. Hij was zo snel dat hij zelfs op momenten de bal niet meer onder controle had. Deze verrassing zorgde wel voor een grote kans de eerste minuut toen hij zijn inzet na een lange solo via de paal achter zag belanden. UNA was gewaarschuwd.

Na de 0-0 stand bij rust ontwikkelde de wedstrijd zich op het middenveld, UNA wilde met snel spel Dongen op achterstand zetten. De geel/blauwen dachten daar anders over. Brutaal creëerde de ploeg van Osman Erbas kleine kansjes. Op momenten zelfs de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Met nog ruim een half uur op de klok werd een doorgebroken Dongenspeler onterecht een halt toegeroepen. Sten Senders had UNA net daarvoor op 0-1 gezet, toen Tom Scheepers aan de noodrem moest trekken. Scheidrechter Luc Baars gaf quasinonchalant een simpele vrije trap, waar het thuispubliek anders over dacht. Kort hierna was het dan toch raak. Vanuit een corner van Thom Avontuur kopte Sel Bastmeijer de gelijkmaker binnen. Alles wat UNA was probeerde deze gelijkmaker te annuleren. Doch deze keer bleef de leiding bij hun standpunt: doelpunt. En dan het moment dat Scheerlinck zijn rentree mag vieren. Hij verving de moegestreden Joel Longo op de linkervleugel. Het spel golfde op en neer waarbij invaller Giovanni Bombarda voor veel dreiging in de zestien zorgde. Dongen kreeg zelfs de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Via een scrimmage op links in de zestien van UNA werd de bal hoog richting tweede paal gestuurd. Daar stond Scheerlinck klaar om de vallende bal binnen te koppen, doch de uitgestrekte armen van de UNA-doelman voorkwam zijn treffer. Zoals het de laatste weken dan zo vaak is gegaan, valt aan de andere kant de tegentreffer. Max van den Akker tikte de bal binnen. “Daar hebben wij de laatste weken veel last van. Wij zijn aan het aandringen om de winnende te maken of de stand gelijk te trekken. En dan verliezen we de bal en in de daaropvolgende tegenaanval krijgen wij een doelpunt om de oren,” mijmert Luc Hultermans na afloop. Zijn teamgenoten, gezeten om een lange tafel aan een drankje, konden dit allemaal beamen.

Zondag vertrekt een extra bus richting Breda. Supporters kunnen zich tot woensdagavond aanmelden via: [email protected] Kosten 12,50 euro.