De eerste cross van het seizoen is een feit voor Atledo

Foto:

Afgelopen zondag was de eerste cross van 2022/2023 een feit, Drunense Duinen Cross.

De start was deze keer niet voor de pupillen, maar de senioren en masters. Nieuwe locatie met een nieuw parcours dus voor iedereen een verrassing. Senioren moesten maar liefst 9.200 meter lopen en voor Colin Bressers gelijk de vuurdoop in een nieuwe categorie de senioren, nieuwe deelnemersveld incl. de nodige extra kilometers. Maar wat een bikkel, ondanks wat lichamelijke klachten is hij doorgegaan en heeft de cross uitgelopen. De Masters mochten 1 ronde minder lopen, maar niettemin hadden zij het ook zwaar. Petje af voor alle atleten die toch maar heuvels moesten trotseren, los zand moesten happen en de nodige boomstronkjes tegenkwamen.

Daarna kwamen de junioren aan bod. Maar liefs 11 junioren van D tot en met A kwamen in actie. En met succes, want twee zilveren en 2 bronzen medailles gingen mee naar huis.

De pupillen sloten dit maal de cross af. En ook hier weer wat successen behaalt. Om 12.50 uur klonk het startschot voor een rondje van 875 meter voor Milo en Fenna onze C pupillen kanjers. Fenna finishte als 3e meisje met een tijd van 4.39. Milo werd 6e bij de jongens in 4.49. Daarna komt Anna aan de start als B pupil. Zij legt de 875 meter af in 4.04 en mag de zilveren medaille ophalen. De A pupillen waren vertegenwoordigt met 4 atleten, Jules, Noah F, Bas en Jasmijn. Noah F had een mooie start, maar kwam helaas in de verdrukking in de 1e bocht waardoor hij wat achter bleef, maar desondanks heel netjes gelopen. Jules eindigde op een mooie 7e plaats , gevolgd door Bas op de 20e plaats met Noah F achter hem. Jasmijn heeft een mooie 9e plaats veroverd.

Dit mag een succesvol begin van het crossseizoen genoemd worden. We zien uit naar de volgende crossen. En volgende week is de volgende, ook een pittige cross, de Maresia cross te Kaatsheuvel.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen