NPC verslag Jeu de Boules Club Dongen

Foto:

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). JDBC Dongen 1 in de 3e divisie, Dongen 2 en 3 in de 4e divisie en Dongen 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 5 november 2022.

Jdb Dongen 1 speelde hun thuis wedstrijd tegen JBC de Plop 1 uit Uden. Na een mooi wedstrijd werd het een verdiende overwinning met 6-2 voor Dongen. De volgende wedstrijd is op 19 november tegen Mooie Boule 1 in Berlicum.

Jdb Dongen 2 ontvingen Petangeske 3 uit Bergen op Zoom. Dongen 2 wisten wel dat ze het zwaar zouden krijgen tegen een best sterk team, maar hoopte toch om minstens gelijk te kunnen spelen. Die wens ging niet in vervulling en ze moesten vooral op ‘t laatst de punten aan de prima spelers van het Petangeske laten.  Een verslagje van het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1, Doubletten: Kees en Jopie Jacobs kregen het zwaar te voorduren en hadden al snel een achterstandje, maar door stug doorgaan en goed spel wonnen zij met 13- 11. Cor Timmermans en John v Rooden speelde een prima wedstrijd en hadden alle kans op de winst, maar helaas konden ze de partij niet naar zich toetrekken en verloren nipt met 12-13. Karel Seebregts en Joop Weterings speelde ook een prima wedstrijd, maar ook zij konden helaas net de puntjes niet pakken en verloren ook met 12-13.

Ronde 2, Tripletten: Kees, Jopie en Karel kwamen heel de wedstrijd niet aan aanvallen toe wegens hun matig spel en sterk spel van de tegenstanders. Ze verloren kansloos met 1-13. Cor, John en Hans v Troost speelde een goede wedstrijd en wisten het tot ’t laatst toe vast te houden. Zij wonnen de wedstijd met 13-12.

Ronde 3, Doubletten: Cor en John speelde nu de sterren van de hemel en wonnen ruim met 13-3. Karel en Joop kwamen maar niet in hun spel en verloren kansloos met 3-13. Kees en Jopie startten de wedstrijd moeizaam en door kniepijn viel Jopie uit. Ze hadden Hans als reservespeler, maar hij was niet ingespeeld, omdat de wissel onverwacht kwam. Ze kregen dan ook geen voet aan de grond en verloren met 1-13.

De einduitslag werd : 3-5 voor Petangeske.

De volgende wedstrijd op 19 november is thuis tegen de nummer 1 in de competitie L’Esprit 2 uit Schiedam.

Jdb Dongen 3 speelde uit en gingen met hun volledig team (9spelers) naar Petangeske 4 in Bergen Op Zoom.  In de hal was het koud dus was het echt genieten (en opwarmen) met een kop koffie. Tijdens de 1e doublettenronde ging het met Wim en Corrie Koreman niet naar wens, ze verloren de partij met 13-3. Bij Karin Jansen en Ad Meeren ging het beter hun wedstrijdj werd met 13-10 gewonnen. Bij Wim en Willy Boersen bleef het spannend tot de laatste mène. De tegenstanders pakten hier de punten en de overwinning met 13-11.

In de tripletten ronde ging het met de familie Boersen met Corrie voorspoedig en ze wonnen de partij met 13-2. Bij de andere triplette Ad, Karin en Annelies leek het ook een overwinning te worden, maar op het laatst hadden de tegenstanders meer geluk en kwamen ze steeds dichterbij. En uiteindelijk won de tegenpartij met 13-11.

Bij de laatste doubletten ronde mochten Annie Smulders en Kees Zeebregts zich opmaken om er een spannende partij van te maken. Dit lukte goed maar jammer genoeg niet om de overwinning binnen te halen, 13-10 voor de tegenstanders. Bij Ad en Annelies ging het goed ze spelen een sterke partij en wonnen met 13-5. Wim en Corrie Koreman moesten de partij winnen om er nog een gelijkspel uit te halen. Het ging beter als in de 1e ronde en de partij ging mooi gelijk op tot 12-12. In de laatste mène haalde de tegenstander met een alles of niets boule het laatste punt binnen 13-12.

Ondanks goed spel gaan we met een nederlaag naar huis, over 2 weken (19 november) mogen we weer naar Bergen op Zoom om dan tegen het 3e team van Petangeske te spelen.

Jdb Dongen 4 speelde uit tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden en moesten tevreden zijn met een gelijkspel van 4-4.. Zaterdag 19 november spelen ze thuis tegen JB Altena 2 uit Sleeuwijk.

De standen kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2022-2023-3002/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2022-2023-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2022-2023-6003/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

 

Reacties

Cookieinstellingen