Een spannende strijd om de koppositie voor DA Ingrid Liberty dames 1

Afgelopen zondag 6 november reisden DA Ingrid Liberty dames 1 af naar Pijnacker voor een strijd om de koppositie.

Ze waren gebrand om de reeks van ongeslagen wedstrijden voort te zetten. De dames begonnen goed aan de wedstrijd, maar de échte scherpte ontbrak waardoor Pijnacker de 1-0 kon maken. Gelukkig was daar niet veel later Jill Voskuil met een prachtige backhand die de 1-1 op het scorebord zette. De meiden werden steeds feller en kwamen goed in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 1-2 door wederom een backhand, maar ditmaal van Chelsea van Helmond. Niet veel later was daar ook de 1-3 door een hele mooie actie van Femke Kuppens over de achterlijn die hem teruglegde op Chelsea van Helmond. Zij kon de bal in het net pushen.

Met veel vertrouwen gingen de dames de rust in. Er werd besproken dat de felheid en scherpte voorgezet moest worden. Helaas ontbrak het daaraan in het derde kwart, wat zorgde voor de 3-3. Vervolgens bleek Pijnacker zeer effectief te zijn in hun strafcorner waardoor de dames in het laatste kwart naar een achterstand van 5-3 aan het kijken waren. De druk werd opgevoerd en Lieske Trommelen kon de aansluitingstreffer maken vanuit de strafcorner. 5-4 met nog een paar minuten te spelen. De dames zette alles op alles en waren veel in de aanval. Met nog een aantal seconde op de klok plus stilgelegde tijd floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Helaas… aan de reeks van ongeslagen wedstrijden kwam een einde. De meiden hebben een goede wedstrijd neergezet, maar het was niet genoeg voor de winst. Vrijdag 11 november wordt een nieuwe ronde van de Silver Cup gespeeld tegen Waalwijk dames 1. Op zondag 13 november spelen de dames tegen Bleiswijk dames 1. Beide wedstrijden zullen bij Liberty gespeeld worden. Op zondag 13 november zal er aansluitend een carnavalsfeestje op de club zijn.