Dongen geeft weer in slotfase drie punten weg

Het lijkt onderhand wel een chronische aandoening. Staat Dongen er prima voor en is er nog een kwartiertje of minder te gaan, dan sluipt er een angst binnen om maar niet te verliezen.

Door Piet Scheepers

De ploeg laat zich terugdringen. Ja en dan is het wachten op en wanneer het raak is. In de 88e minuut werd het pressievoetbal van de bezoekers uit Uden beloond, 2-1. En dan in blessuretijd valt nog eens, door een wanhoop schot van afstand, de 2-2. En alsof de gifbeker nog niet leeg is, mag je van geluk spreken dat net voor het eindsignaal UDI/CSU een kopbal tegen de paal ziet belanden.

Teleurstelling, niet alleen na afloop in het veld, maar ook bij de supporters. Teleurstelling begint langzamerhand boosheid te worden. Boosheid waarom dit allemaal gebeurt? “Als je punten wilt pakken, moet je het vandaag doen!” Opmerkingen van zowel kenner als leek, want promovendus UDI/CSU was echt niet de meerdere van Dongen. Ja, het eerste kwartier had Dongen respect voor deze tegenstander. Toen Dongen echter in de gaten kreeg dat er punten te halen vielen, gooide het alle schroom van zich af en zocht massaal de zestien van de tegenstander op. Kansen over en weer. Vanuit een corner liepen drie Dongen-spelers elkaar in de weg om deze mogelijkheid af te ronden. Na een half uur was UDI dicht bij de openingstreffer. De inzet rolde net naast. Kort hierop een mogelijkheid voor Mart van Bree die zijn inzet naast zag gaan. In de tegenaanval redde doelman Swen Heystee met de voet op een schot van Dennis Janssen. Zo golfde het spel op en neer. Fatih Kamaci was deze wedstrijd de man die door UDI met de regelmaat van de klok onreglementair werd afgestopt. Dit kostte op slag van rust aanvoerder Tufan Koca van UDI een gele kaart, na de zoveelste aanslag. Frustratie? Kort hiervoor krulde Thom Avontuur vanuit een hoekschop de bal in lange hoek. Onhoudbaar voor alles wat UDI was. De 1-0 op slag van rust was een feit!

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Weer nam UDI het heft in handen. Lange ballen van achteren op spits Jan van de Haterd was het motto bij de bezoekers. Inmiddels was Sel Bastmeijer voor Mart van Bree ingebracht. Mart was tegen een gele kaart opgelopen en zijn inzet was soms op het randje. Vandaar dat trainer Osman Erbas hem in bescherming nam. Weer een grove aanslag op Kamaci zorgde in de 61e minuut voor een vrije trap. Avontuur lepelde de bal op het hoofd van Bastmeijer die onhoudbaar binnenkopte.
Wat een weelde, 2-0! Kort hierop had Dongen UDI de genadeslag kunnen toedienen. Weer liepen drie geel/blauwen elkaar in de weg. De korte hoek lag helemaal open, maar nee midden door kon doelman Ralph Vos deze inzet stoppen. En dan, met nog zo’n 15 minuten te gaan, kiest UDI wederom voor de lange bal naar voren. Dongen werd in haar eigen zestien teruggedrongen. Gevaarlijke momenten voor het doel van Swen Heystee. De laatste minuten en blessuretijd zijn bekend. Een nachtmerrie!! Toch blijft er hoop onder spelers. De wedstrijdinstelling was prima. 2-0 met uitzicht op 3-0. Publiek blijft achter het team staan en ook de staf blijft erin geloven. Eens komt het echte keerpunt en valt het “dubbeltje” de kant van VV Dongen op. Komende zondag de uitwedstrijd in en tegen Gemert. Deze keer dan…….