Recordregen pupillen in Bergen op Zoom

Foto:

Op zaterdag 29 oktober hebben vier B pupillen van Atledo deelgenomen aan een sterkbezette indoorwedstrijd in Bergen op Zoom. Aangezien de categoriewisseling binnen de atletiek plaatsvindt op 1 november, was het voor onze pupillen de laatste kans om nog een persoonlijke record te verbreken in de oude categorie. In sportcentrum de Karmel werd door iedere deelnemer een meerkamp afgewerkt, bestaande uit de onderdelen 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten.

Bij de meisjes scoorde Britt van der Linde bij ieder onderdeel een persoonlijk record. Op haar nieuwe spikes won ze haar serie op de 40 meter in 7.6sec. Ook bij het hoogspringen had Britt een goede dag en bleef ze met 0.97mtr. net onder de magische metergrens. Jasmijn Laurijsen knalde uit de blokken op de 40 meter met als resultaat een razendsnelle 7.3sec. Bij het kogelstoten liet Jasmijn met een mooie techniek een record van 4.68mtr. noteren. Lena Vijlbrief had haar pijlen vooraf gericht op het hoogspringen en sprong naar een prachtig nieuw clubrecord van 1.22mtr. Nog nooit sprong een B pupil meisje van Atledo zo hoog! Ook het kogelstoten met 5.28mtr. was sterk.
Bij de jongens was Noah Farla ook nadrukkelijk op recordjacht bij het hoogspringen. Met een persoonlijke recordhoogte van 1.12mtr. slaagde die missie glansrijk. Daarnaast liet Noah de twee kilo zware kogel na een flinke stoot landen na 5.39mtr.

Negen persoonlijke records en één clubrecord rijker mochten de toppers van Atledo zich gaan opmaken voor de prijsuitreiking. Bij de plaatselijke loempiakraam werd in de tussentijd nog wat krachtvoer naar binnen gewerkt. Dik verdiend! Uiteindelijk werden Britt, Jasmijn en Lena respectievelijk achtste, zesde en eerste op de meerkamp. Noah was heel blij met zijn derde plaats bij de jongens en bijbehorende medaille.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen