Midweek Bondstoernooi 2022

Foto:

In oktober organiseert JdbC Dongen altijd een Bondstoernooi, het laatste in het jaar. Deze zijn vorig jaar al aangevraagd en ook goed gekeurd. Er was ruimte voor 40 equipes vanwege het aantal buitenbanen, nl. 20 stuks.

Dit toernooi was dus een doublettentoernooi. Er waren wel wat afzeggingen door ziekte, maar uiteindelijk hielden we toch nog 36 teams over. Gelukkig een even aantal, want anders moest er steeds een equipe stilzitten: een vrijloting. Hoewel een vrijloting wel winst oplevert, wil men echter liever gewoon spelen.

Het buitenterrein zag er prima uit; zelfs nog kort voor de aanvang van de wedstrijden ging opperhoofd Joop van de buitenploeg nog even de bladeren op de banen verwijderen. De nationale vlag en die van de NJBB werden opgehangen, dus het feest kon beginnen. De barcommissie en keukenploeg was er ook klaar voor. Er was weer van alles in huis gehaald om de deelnemers van een natje en een droogje te voorzien. Er was een ruime keuze voor de lunch. Een bedankje voor beide Annies, Kees en Jeanne.

Alle deelnemers moesten zich voor 10 uur melden bij de wedstrijdtafel, die bij dit toernooi bezet werd door Corrie en Marjo. Henk was arbiter op dit bondstoernooi. Er moesten 5 wedstrijden gespeeld worden en met behulp van het programma Welp werden de tegenstanders bepaald. Je moest dan ook best wel wat geluk hebben tegen wie je speelde. Na elke partij werd de uitslag doorgegeven en de winnaars kregen elke keer een 2-euromuntstuk.

Tussendoor was er voldoende tijd en ruimte om met anderen wat bij te praten, want de meesten kenden elkaar van andere toernooien of competities. Rond kwart voor 6 was de laatste wedstrijd gespeeld en kon men zich gaan opmaken voor de uitslag van dit bondstoernooi. Aangezien twee prijswinnende equipes gelijk geëindigd waren, moest er een zgn. “shoot-out” plaatsvinden. Hierbij wordt het butje door de arbiter uitgeworpen en beide spelers van elk team mogen 1 boule gooien. De afstand van boule tot but wordt opgemeten en later per equipe opgeteld. Het team met de kortste afstand na 2 boules heeft dan gewonnen.

Hieronder de prijswinnaars:
1e plaats: Marian van Campen en Osman Jibril 5 gewonnen +38
2e plaats: Jose Boon en 5 gewonnen +37
3e plaats: Berna en Stan Dankers 5 gewonnen +22
4e plaats: Cees Leemans en Toine Snoeren 4 gewonnen +22
5e plaats: Johan van Kuijk en 4 gewonnen +22

Wij feliciteren op de eerste plaats alle deelnemers aan dit toernooi en in het bijzonder het winnende team: Marian en Osman. Daarnaast bedanken we vanaf deze plaats alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om dit toernooi tot een succes te laten worden. En laten we vooral het zonnetje niet vergeten!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen