VV Dongen verliest opnieuw tegen VVSB

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

‘De slechte start krijgt nog geen positieve wending. VV Dongen mag zich opmaken voor een mooie bekeraffiche tegen VVV-Venlo, maar staat er in de competitie beroerd voor.

’Een citaat uit de regio kranten waar je niet omheen kunt. Na de 6-1 nederlaag tegen VVSB hingen de kopjes naar beneden. Volgens trainer Osman Erbas een terechte nederlaag. De kanaries kwamen wel via Fatih Kamaci op een 0-1 voorsprong. Nog geen minuut later was het weer gelijk en al snel bleek Dongen niet opgewassen te zijn tegen deze goede tegenstander die terecht bovenaan meedoet in de standenlijst. Dongen eindigde met 10 spelers, na de rode kaart van verdediger Jan Gerrits. Het vergelijk werd snel gemaakt met de eerder gespeelde wedstrijden in deze competitie. Die werden vaak verloren met één doelpunt verschil.

Het team bestaat voor het overgrote deel uit dezelfde spelers van het vorig seizoen en is op twee basisplaatsen gewijzigd. Daarnaast zijn er drie nieuwe spelers aangetrokken en zijn er zes spelers uit eigen jeugd toegevoegd aan de selectie. Met het behouden van de bestaande staf is er op papier dus niet veel veranderd.

Bij het voetballen in de zondag derde divisie gaat het om details. Dat begint al vroeg in de voorbereiding en je bent sterk afhankelijk van de individuele klasse en de tactische mogelijkheden die er zijn. De verschillen onderling zijn niet groot en VV Dongen voelt zich thuis op dit niveau, al is er de laatste weken volgens de uitslagen niet veel van te merken.

Acht wedstrijden en nulpunten is op z’n zachts gezegd geen sterk begin. De competitie is nu zeven weken gaande en VV Dongen hoopt dat deze zeven slechte weken nu voorbij zijn. De ommekeer zal niet lang op zich moeten laten wachten. Komende woensdag 5 oktober wacht de uitwedstrijd in Rosmalen tegen OJC en op zondag 9 oktober komt Quick naar Dongen.

De komende weken gaan we het zien, met als toetje VVV Venlo op donderdag 20 oktober. De vorm zal moeten verbeteren om hier weerstand tegen te kunnen bieden. Deze bekerwedstrijd is vaak een wedstrijd op zich en ook publiek kan hier een belangrijke rol in hebben.

VV Dongen hoopt op veel steun en vertrouwen want dat kunnen de mannen van Osman wel gebruiken in deze fase.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen