Midden Brabants Kampioenschap Jeu de Boules 2022 bij VOP

Foto: CC0 Creative Commons

Zondag 25 september werd bij VOP in Udenhout gestreden om het Midden Brabants Kampioenschap. Dit jaarlijks terugkerend toernooi wordt om beurten bij clubs uit de regio gehouden.

De volgende verenigingen mogen een of meerdere equipes afvaardigen naar gelang de grootte van de clubs: VOP uit Udenhout, PCO uit Oisterwijk,. Sprang-Capelle, Cochonnette uit Loon op Zand, PVT uit Tilburg, La Donnee uit Tilburg en wijzelf, JdbC Dongen. In totaal waren er 32 teams aanwezig.

Op dit toernooi werd gespeeld volgens een bepaald wedstrijdsysteem: het Zwitsers. Hierbij worden 5 speelrondes gepland, waarbij in de volgende rondes steeds de winnaars tegen elkaar spelen en uiteindelijk staan de twee sterkste teams in de finale.

Hieronder het verslag van het winnende equipe op deze MBK:

Toine Snoeren en Cees Leemans
“Wij, Toine en ik, begonnen aan de eerste partij van dit toernooi, welke we vlot wonnen met 13-2. Vervolgens begonnen we aan de tweede ronde die we ook weer gemakkelijk wonnen en opnieuw met 13-2! In de derde partij, de kwartfinale, kregen we het toch wel wat moeilijker. Dat is ook logisch, want we moesten steeds tegen de winnaars van de andere wedstrijden. We keken al gauw tegen een fikse achterstand aan, namelijk 10-2! We gaven ons niet zomaar gewonnen en “vochten” terug. De achterstand werd langzamerhand ingehaald, waardoor het een spannende kwartfinale werd. Uiteindelijk wonnen wij deze pittige wedstrijd met 13-12. Dat betekende dat wij doorgingen naar de halve finale. Wie had dat gedacht….

De halve finale moesten we spelen tegen een sterk team van PVT, bestaande uit Milan Heiligers en Wil van Gestel. Dit was (en is) eveneens een sterk koppel, want wij keken na een tijdje tegen een forse achterstand aan: 9-0. Als we door wilden gaan naar de finale moest er wel gewonnen worden. Dus zetten Toine en ik de schouders er weer onder om onze droom waar te maken. De tegenstanders lieten we geen punt meer halen en wij wonnen deze halve finale met 13-9. Wij konden ons opmaken voor de finale van het Midden Brabants Kampioenschap 2022 in Udenhout.

De finale speelden we tegen Wil van Belkom en Stan Dankers. Zij waren via een andere weg in de finale gekomen. Wij kennen beide spelers goed, omdat zij net als wij lid zijn van JdbC Dongen. Het zou op voorhand vast een boeiende wedstrijd worden. Gezien de tijd werd besloten niet te wachten tot alle andere partijen afgelopen waren, maar alvast te beginnen met deze finalewedstrijd. Dat vonden wij wel wat jammer, maar desondanks kwamen veel boulers kijken.
Wij begonnen uitgerust aan de wedstrijd en kwamen al snel voor te staan met 4-0, waarna Stan en Wil de touwtjes in handen namen en met 8-4 voor kwamen te staan. Wij lieten het hier niet bij zitten en kwamen puntje voor puntje terug tot 8-8, zodat we weer even gelijk kwamen te staan. Maar ook Stan en Wil gaven zich niet snel gewonnen en zette hun beste beentje weer voor en kwamen met 11-8 voor te staan. Wij bleven knokken en dat zorgde weer voor een gelijke stand van 11-11.

Maar uiteindelijk na een hele spannende finale werden Toine Snoeren en ik de Brabantse kampioenen door met 13-11 te winnen. Het was niet de eerste keer dat wij het MBK wonnen, want ook in 2016 hebben Toine en ik deze titel binnen gehaald”, aldus Cees Leemans.

Tot zover dit verslag van  Cees.

Maar dit was nog niet alles want Jbc Dongen sleepte ook de verenigingsprijs binnen, omdat onze club aan het einde van de dag de 1e, de 2e en de 9e plaats veroverd hadden. En daar mogen we zeker TROTS op zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen