DA Ingrid Liberty dames 1 komt terug en pakt een puntje

Afgelopen zondag 2 oktober stond een oude bekende tegenstander op het programma, Ypenburg dames 1. De dames wisten dat dit een felle ploeg is, en die zich niet gemakkelijk gewonnen geeft. Het was noodzaak dat DA Ingrid Liberty dames 1 gefocust aan de wedstrijd moest beginnen, en gezien de afgelopen wedstrijden waarin de dames meerdere keren tot scoren kwamen, zou dit geen probleem moeten zijn.

Niets bleek minder waar. Het was niet Liberty, maar Ypenburg die uit de startblokken vloog. Dat resulteerde in dat de dames van Liberty al binnen de eerste minuut tegen een achterstand aan stonden te kijken. Maar Liberty bood weerstand. Na zo’n vijf minuten spelen was het na een mooie combinatie tussen Daphne Pijnenburg en Chelsea van Helmond dat de bal bij Femke Kuppens belandde. Die wist daar wel raad mee. Femke omzeilde op behendige wijze de keepster van Ypenburg en zette zo de gelijkmaker op het scorebord.

De kansen waren weer gelijk. Maar, DA Ingrid Liberty dames 1 zat nog steeds niet sterk genoeg in de wedstrijd. Ypenburg was feller in de duels, en Liberty trok keer op keer aan het kortste eind. Dat resulteerde in twee tegendoelpunten. De bal belandde bij een strafcorner op ongelukkige wijze tegen de plank, en onoplettendheid in de cirkel betekende de 3-1 voor Ypenburg. Met deze stand gingen de dames de rust in. Het hoognodige werd besproken, en de dames waren gebrand om de wedstrijd om te gooien.

Het derde kwart ging al een stuk beter. Er werd beter gecombineerd, feller gespeeld en een aantal kansen werden maar net niet beloond met een doelpunt. Dit werd voortgezet in het vierde kwart. Het was toen Nikki Schellekens een groene kaart kreeg en naar de kant moest, dat de dames pas echt er vol voor gingen. Een doelpunt voor DA Ingrid Liberty dames 1 hing in de lucht. Met nog zo’n tien minuten te spelen stond Femke Kuppens op de juiste plek en zorgde zij ervoor dat de bal over de doellijn van Ypenburg rolde, 3-2! De tijd begon te dringen voor Liberty. Slechts twee minuten voor tijd kreeg Chelsea van Helmond de bal in de cirkel, en haar inzet vanaf de achterlijn verraste de keepster van Ypenburg. De eindstand werd daarmee bepaald op 3-3.

Gezien het spel van de eerste helft, hebben de dames van Liberty er alles uitgehaald wat er in zat in het laatste kwart. Ze hadden op meer gehoopt, maar mogen toch tevreden met dit puntje naar huis. Volgende week mag DA Ingrid Liberty dames 1 het thuis opnemen tegen Ommoord dames 1.