Dongen JO23 schiet met scherp en wint met 9-4

“Met dank aan Osman Erbas dat ik vandaag Giovanni Bombarda en Roman Talboom kon lenen. Dat gaf ons toch wel meer stootkracht en opties,” lachte trainer/coach Lars Jansens na afloop

Door Piet Scheepers

Beide spelers hadden qua score een groot aandeel in deze monsterzege. Talboom goed voor vier doelpunten en vier assists en Bombarda nam een doelpunt voor zijn rekening. Vooraf was de trainer wat minder gerust in de uitslag. “Tot nu toe slechts een gelijk en twee verloren.” Daaronder gelijk tegen koploper ASWH. “UNA hadden we moeten winnen TOGB was ongelukkig door een matige tweede helft en bij ASWH hebben we met wat geluk een punt gepakt,” was het antwoord.

Tja, als je twee jaren in deze 2e en 1e divisie O23 speelt en je wordt dan een keer kampioen en daarna het afgelopen seizoen tweede, dan kun je terugkijken op prima start van Dongen JO23. Een tussenstation waarin jongens kunnen rijpen om eventueel overgeheveld te kunnen worden naar de zondag 1 of zaterdag 1. Zo hebben na het afgelopen seizoen een groot aantal spelers afscheid genomen van de JO23. Af en toe mogen zij nog, qua leeftijd, meedoen in de O23 om wedstrijdritme op te kunnen doen. Maar echt definitief een plaatsje af te dwingen in de zondag hoofdmacht is voor de een wel weggelegd en duurt voor de ander wat langer.

En ritme op doen hebben Bombarda en Talboom met beide handen aangepakt. Roman Talboom is een aanvaller die zich aan het aanpassen is. Afgelopen zaterdag tegen OJC werkte hij zich een slag in de rondte en beloonde zichzelf met vier treffers en onder andere een assist op Rijk Siemerink, waarop deze de 3-0 binnenkopte. Een tussenstand die veel hoger had kunnen zijn. OJC had het aan hun doelman te danken dat na 20 minuten Dongen pas de score opende via Talboom. Maar ook Swen Heysstee in het Dongendoel pakte diverse inzetten die mogelijk doelpunten hadden kunnen zijn. De Dongen verdediging was flink gehavend door blessures en schorsingen bij Dongen 1. Vervangend centraal speelden het duo Ewald Schoones en Gillyan Clemens een puike pot! Niet vergeten mag worden dat Lars Jansens de tweede helft zelfs een beroep moest doen op JO19 speler Sjors van Kerkhof die dit prima deed.

Hoe een wedstrijd kan kantelen? Want binnen zes minuten gaf Dongen de riante 3-0 voorsprong uit handen. Na de 3-1 viel via een ongelukkig gegeven strafschop de 3-2. Net voor rust de 4-2 door Bombarda. Daar waar hij sterk in is: als spits een voorzet van de vleugels afronden. Na rust was het éénrichtingsverkeer en liep de score op naar de uiteindelijk 9-4.

Na afloop was Lars Jansens gematigd tevreden. “Goed dat we vandaag deze meer aanvallende opties hadden. Dat gaf ons de mogelijkheid de gehele wedstrijd onze aanvallende intenties waar te maken en de druk hoog te houden. Ondanks dat er veel geschoven moest worden, hebben de jongens dat over het algemeen heel goed opgepakt. De eerste drie wedstrijden waren we niet gelukkig in onze afwerking.” Jansens doelt op de afgelopen resultaten: een gelijk en twee verloren. “Door alle wijzigingen en keuzes weten we dat het op alle fronten een heel zwaar jaar wordt voor de selectie. We, de club VV Dongen, mogen trots zijn dat we zoveel jongens de stap naar één hebben kunnen laten maken. Maar……….de stap wordt daardoor een heel stuk groter. Dan zijn drie punten vandaag wel heel belangrijk. En hoe je het wendt of keert: 9 doelpunten maak je niet zomaar!”

Toch staat alles na vier wedstrijden dicht op elkaar. Koploper ASWH, waar tegen gelijk werd gespeeld, heeft uit vier wedstrijden 8 punten. Dan volgen er drie teams met 4 wedstrijden en 7 punten. Dongen heeft nu 4 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag 1 oktober om 12.00 uur in Voorburg tegen Forum Sport.