VV Dongen gaat naar topsportniveau op sportmedisch vlak met Jau® en CK Active

Vlnr: Kees Schellekens, John-Paul Verkooijen, Koen Bakker, Michel Hofkens
Vlnr: Kees Schellekens, John-Paul Verkooijen, Koen Bakker, Michel Hofkens
Foto:

John-Paul Verkooijen (VV Dongen), Koen Bakker (CK active) en Michel Hofkens (Jau® Centrum in Beweging) hebben elkaar de hand geschud op een mooie samenwerking. Het doel: fitte en gezonde leden VV Dongen en een topsportomgeving voor het vlaggenschip van de club.

Michel Hofkens trapt af: “Een fitte sporter is een gelukkige sporter.” Hij kan het weten; het fysiotherapieteam van Jau®, voorheen Praktijk Donckers, is met zijn 30 medewerkers al jaren specialist in het bewegingsapparaat en alles wat daar mee te maken heeft. “Onze sportfysiotherapeuten zullen het meest betrokken zijn bij de club, maar waar nodig worden andere specialisten ingevlogen. Sinds kort zitten we met Jau® in het pand van CK Active Dongen, met wie we nauw samenwerken. Daarnaast zullen we op de club aanwezig zijn. Zo kunnen we de optimale herstel- en revalidatieomstandigheden bieden aan de leden van VV Dongen.”

Jau®- sportfysiotherapeut Kees Schellekens is binnen de club het aanspreekpunt en sportmedisch coördinator. “Een goede communicatie tussen speler, trainer, verzorger, performance trainer, fysiotherapeut of medisch specialist is essentieel,” zegt Schellekens. “Dit is echt een unieke samenwerking, voor zowel Jau® als de club. Deze rol past me ook nog eens als een jas; als oud-voetballer en sinds kort inwoner van Dongen vind ik het gaaf om onderdeel te kunnen zijn van de professionalisering van deze club.”

Op de juiste manier revalideren en herstellen van blessures, én zorgen dat je als speler fit en sterk blijft; het speelt een belangrijke rol voor iedere sporter die het maximale uit zichzelf wil halen. Koen Bakker van CK Active, tevens oud-voetballer van VV Dongen, weet daar wel raad mee. “Net als met andere sporters en topsporters die wij begeleiden (CK Active begeleidt onder anderen profvoetballers, golfers, wielrenners en autocoureurs) trainen we individueel of in kleine groepen om zo het perfecte trainingsprogramma te kunnen garanderen. Dat is niet alleen sport specifiek, maar ook de algehele fitheid en voeding worden daarin meegenomen. Op het niveau dat VV Dongen speelt, wordt méér gevraagd dan alleen talent. Dat heb ik hier zelf aan den lijve mogen ondervinden in mijn jaren als voetballer. Toen ik voetbalde, kon ik alleen zorgen dat ik zelf fit was en bleef. Nu heb ik de zorg over de fitheid van de hele vereniging. Dat geeft mij heel veel energie.” Overigens heeft Koen Bakker in Dongen zijn praktijk aan de Wilhelminastraat in de voormalige sportschool van Gils.

Voorzitter John-Paul Verkooijen is trots op deze mooie samenwerking. “Fantastisch om te zien dat deze ambitieuze en professionele mannen met een voetbalhart zich aansluiten bij de club. We zijn een gemoedelijke dorpsclub met een grote aantrekkingskracht in de regio door het niveau waarop ons eerste elftal speelt en hoe onze jeugdopleiding is opgezet. Daar zijn wij trots op. Deze samenwerking bevestigt alleen maar dat we goed bezig zijn. Het zal gegarandeerd een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van de club. Andersom zal de club een positieve weerslag hebben op beide organisaties. Samen gaan we voor een fitte en gezonde vereniging met hopelijk veel topprestaties.”

Inloopspreekuur leden VV Dongen
Op de avonden dinsdag en donderdag kunnen leden van VV Dongen binnenlopen vanaf 19:45uur. De massageruimte ( tussen kleedkamer 4 en 5) staat dan open. De specialisten van JAU en CK Active kunnen een analyse maken van de te nemen maatregelen die nodig zijn om op verantwoorde wijze de leden van dienst te kunnen zijn. Een prachtige dienst die we door deze samenwerking kunnen bieden in belang van fitte en gezonde leden van VV Dongen

Reacties

Cookieinstellingen