Liberty dames 1 pakt koppositie na tweede overwinning in de competitie

Afgelopen zondag op 18 september mochten de dames van DA Ingrid Liberty dames 1 afreizen naar Woerden voor een spannende pot tegen een nog onbekende tegenstander.

Het was een druilerige en regenachtige dag, maar dat hield de dames niet tegen om scherp aan de voorbereiding te starten. Om 12:45 klonk het start signaal en de dames begonnen goed aan de wedstrijd. In het eerste kwart konden de dames elkaar goed vinden. Dit resulteerde in het eerste doelpunt van de wedstrijd waarbij Jill van Lierop een mooie onderschepping had, en de bal op doel schoot. De keeper had hem goed, maar Daphne Pijnenburg stond op de goede plek en wist de rebound binnen te pushen. Twee minuten later was het weer raak. Chelsea van Helmond en Daphne Pijnenburg hadden een mooie één twee, waarbij uiteindelijk Femke Kuppens de bal kon intikken. 2-0! De dames bleven de druk hoog houden. Voor de rust resulteerde dat in een strafcorner. Een rommelige strafcorner zorgde ervoor dat zowel Femke Kuppens als de bal, in het goal verdwenen. Dit betekende wel dat de 3-0 op het scorebord stond en dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de nodige besprekingen gedaan. De dames kwamen minder fel uit de rust. Gelukkig was daar Eva van Strien die de 4-0 binnen schoot. Helaas kon Woerden profiteren van het gebrek aan felheid, waardoor zij de 4-1 maakte. Er was verder geen reden voor paniek en de dames herpakte zichzelf. Dit resulteerde in het laatste doelpunt van de wedstrijd. Chelsea van Helmond sleepte hem in het goal. Eindstand 5-1. Het was niet de allerbeste wedstrijd, maar het resultaat was er niet minder om. Met deze uitslag pakt DA Ingrid Liberty dames 1 zelfs de koppositie! Hopelijk kunnen de dames dit vasthouden. Volgende week 25 september spelen de dames thuis tegen Voorne dames 1 om 12:45.