Toon van Spaandonk clubkampioen driebanden B.V. De Valk – De Bobo’s

v.l.n.r. Jan, kampioen Toon, Hanny, Corné en Dré.
v.l.n.r. Jan, kampioen Toon, Hanny, Corné en Dré.
Foto:

Jaarlijks wordt er gespeeld om het clubkampioenschap libre en driebanden, van b.v. de valk en b.v. de bobo’s, uitkomend voor café de Valk in de Dongense biljart competitie.

Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 spelers zich voor de finale driebanden. Vrijdag 15 juli was het de laatste speeldag van het kampioenschap. Hanny Hultermans, Corné van Beijsterveld, Jan Embrechts, Toon van Spaandonk en regerend kampioen Dré van den Bosch waren de 5 finalisten. Met ingaan van de laatste speelronde nog 2 kanshebbers voor de titel, uittredend kampioen Dré en Toon.

Door winst op Corné wist Dré ook zijn 3e partij te winnen, Jan won vervolgens van Hanny en stelde daarmee plaats 3 veilig, Hanny bleef puntloos in de finale. De laatste partij ging tussen Dré en Toon, die al hun partijen in winst hadden omgezet, de winnaar van deze wedstrijd mocht zich laten kronen tot clubkampioen. Toon was in prima vorm en speelde zijn beste partij van de finale, 20 caramboles in 26 beurten, en pakte daarmee de titel, met als extra beloning 50 euro, proficiat.

Voor de halve finale libre worden op donderdag 4 augustus en vrijdag 5 augustus de laatste wedstrijden verspeeld. In overleg met de finalisten wordt daarna de finale verspeeld met 5 biljarters, tot op heden is Jeannette Zonneveld al zeker van een finale plaats. Op donderdag 4 augustus spelen Jos Rutters, Arthur Emmen, Petra van Dongen, Hanny Hultermans en Dré van den Bosch hun laatste wedstrijden. Op vrijdag 5 augustus vindt er dan nog de achterstallige wedstrijd plaats tussen Saskia van der Sanden en Richard Smans.

Veel succes allemaal.

Café de Valk is gesloten van zaterdag 16 juli tot en met woensdag 3 augustus.

Fijne vakantie en graag tot snel.

Reacties

Cookieinstellingen