Verslag precisieschiettoernooi Jeu de Boulesclub Dongen

Foto:

Afgelopen zondag organiseerde JdbC Dongen haar jaarlijks terugkerend Precisieschietentoernooi. Dit is een onderdeel van de petanquesport, maar is enigszins ondergewaardeerd hoewel er een heus NK plaatsvindt.

Voor dit toernooi hadden zich 15 clubleden aangemeld, waaronder een 4-tal dames. Jammer genoeg kon de winnaar van vorige jaar, Wil van Belkom, zijn titel door familieomstandigheden helaas niet verdedigen. Voorafgaande aan het toernooi moest er nog wel het een en ander voorbereid worden. Wim Koreman en Henk van Roode namen deze taak op zich, terwijl Corrie Koreman de administratie in orde bracht. Uiteraard mocht er ook vrij gebouled worden en daar werd ook grif gebruik van gemaakt.

Om aan dit toernooi te kunnen beginnen moest er buiten een tweetal banen uitgezet worden. Elke baan omvatte een viertal werpcirkels op verschillende afstanden en een grote cirkel waarin steeds andere “configuraties” neergelegd werden. Zo’n configuratie is niet meer en minder dan een bepaalde opstelling met boules en/of een butje. Zo liggen er achtereenvolgens slechts één boule in de cirkel, dan een boule met een butje ervoor, daarna drie boules naast elkaar, dan twee boules achter elkaar en tenslotte alleen het butje. Het is nu de bedoeling om direct het juiste doelwit te raken. Als dat gelukt is, verdien je een bepaald aantal punten.

Het precies raken van het doelwit moet gebeuren op 4 verschillende afstanden; vanaf 6 meter, 7 meter, 8 meter en zelfs 9 meter. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar dat is echter NIET zo. Iedereen mocht deelnemen aan twee voorrondes, waarna het totaal aantal verdiende punten bepalend werden voor het bereiken van de finale. Tussendoor waren er uiteraard ook enkele pauzes, opdat de spelers even konden uitrusten. Deze rustpauze was zeker ook bedoeld voor Wim en Henk, die namelijk steeds de configuraties moesten
herstellen of vernieuwen. Een niet te onderschatten opgave! De drankjes werden deze keer verzorgd door Anneke en Christ de Laat en Ria de Kort verzorgde de catering. Bedankt mensen voor jullie inzet.

Na twee rondes werd de balans opgemaakt en waren de finalisten bekend. Bij de dames waren dat Astrid Moorman en Corrie Koreman en bij de heren ging de strijd tussen Jan Verbeek en Maikel Leemans. Bij de dames werd de finale gewonnen door Astrid Moorman en bij de heren ging Jan Verbeek er met de winst vandoor. Beiden mochten een wisselbeker in ontvangst nemen en bovendien nog een heerlijk flesje rode wijn, beschikbaar gesteld door Gall & Gall uit Dongen. Wij willen deze sponsor dan ook hartelijk danken voor deze geste. En natuurlijk een felicitatie voor alle deelnemers en in het bijzonder voor de winnaars: Astrid en Jan.

Rond drie uur was het toernooitje voorbij en kon een ieder nog even op het terras nagenieten. Zondag 26 juni staat het Looiersbondstoernooi op de agenda. Als U tijd en zin heeft om eens een keertje te komen kijken en spelen, U bent van HARTE welkom op ons complex. Het is te vinden tussen zwembad de Vennen en de handbal.

Reacties

Cookieinstellingen