Tess van der Vliet speelt wedstrijden met Oranje O14

Foto:

Tess van der Vliet is vanaf haar zesde jaar lid van VV Dongen. Op dit moment speelt zij als 13-jarige op het middenveld bij de JO15-1.

Haar spel is ook de scouts van de KNVB niet ontgaan. De Dongense werd, evenals 180 leeftijdgenootjes uit Nederland, ook dit jaar weer uitgenodigd voor de trainingen bij de KNVB. Uiteindelijk bleven er zestien over. Daaronder ook Tess van der Vliet. Deze zestien geselecteerden hebben onlangs een vierdaags internationaal toernooi gespeeld in Duitsland. Daarnaast volgt Tess trainingen bij grootmacht PSV Eindhoven waar een mogelijke toekomst ligt bij Jong-PSV. Voorlopig is Tess nog te volgen in VV Dongen JO15-1.

Door Piet Scheepers

Van de 180 meisjes bleven er dus 16 over. Acht uit de regio West, vijf uit Noord/Oost en Drie uit Zuid: twee van UDI ’19 en Tess van VV Dongen! Zij heeft waarschijnlijk de voetbalgenen van haar vader. Rob van der Vliet speelde ooit als linksbuiten of linkermiddenvelder bij plaatsgenoot Olympia ‘60. Tess is vanaf haar elfde jaar bij de KNVB-jeugd selectie opgenomen. Volgend seizoen begint de procedure weer van voren af aan. Dan gaat het om de selectie van 14-jarigen. “Vanaf de O15 ga je pas interlands spelen,” merkt de 13-jarige havo scholier op en vervolgt: “En daar ga ik voor!” Als tweede klasser volgt zij op het Cambreur College haar dagelijks onderwijs. De frêle jonge dame krijgt veel bijval van de kenners langs de lijn. “Zij voetbalt nu in een team met jongens die ouder zijn, Je ziet het verschil in leeftijd niet. Ondanks haar bouw is zij fysiek sterk,” merkt jeugd TC-lid Marco Sprokholt op.

Eind juni volgt nog een toernooi met het geselecteerde Oranje-elftal waarna de vakantie aanbreekt. In september hoopt Tess een stapje hoger te kunnen doen. Mede door de trainingen bij Dongen en zeker ook bij PSV rekent Tess daarop. Op dat niveau, KNVB en PSV, worden trainingen op video vastgelegd, waarna de speelsters met hun coaches deze beelden bekijken. “De trainingen zijn pittiger! Na het bekijken van de beelden word je op je fouten gewezen. Maar ook adviezen, hoe iets beter te doen,” besluit een rustige ogende Tess van der Vliet.

Reacties

Cookieinstellingen