DA Ingrid Liberty dames 1 heeft gestreden tot het bittere eind om de punten in Dongen te houden

Afgelopen zondag 8 mei was het tijd voor DA Ingrid Liberty dames 1 om het op te nemen tegen Boekel dames 1. Het verschil tussen Boekel en de dames van Liberty is 1 punt, maar zodra DA Ingrid Liberty dames 1 weet te winnen kunnen ze de derde plek weer overnemen.

Het startsignaal klonk en de dames van Liberty waren van plan alles te geven om de 3 punten in Dongen te houden. Het eerste kwart begon matig. De dames van Liberty kwamen niet goed voor hun man, waardoor ze telkens te laat waren voor de bal en het zichzelf onnodig moeilijk maakte. De dames van Boekel kregen veel strafcorners door onnodige fouten van Liberty, maar wisten er gelukkig geen in de netten te krijgen. In het tweede kwart moest er echt een tandje bij gezet worden, wilde DA Ingrid Liberty dames 1 de winst nog naar hen toe trekken. Gelukkig deden ze dit ook. De dames van Liberty gingen steeds meer druk zetten, waardoor aan het eind van het tweede kwart Lieske Trommelen de bal onderschepte. Zij kon de bal door pasen naar Chelsea van Helmond die de 1-0 kon maken.

In de rust werd door coach Pieter nogmaals verteld dat de dames van Liberty nog meer druk moesten gaan zetten en als Liberty eenmaal in de cirkel is er alles aan moet doen om een doelpunt te maken of een strafcorner te halen.

In het derde kwart kwam DA Ingrid Liberty dames 1 door goede druk en snelle counters vaak voor de goal van Boekel. Alleen werd de 2-0 nog even uitgesteld door het niet afmaken van de aanvallen. In het vierde kwart wist DA Ingrid Liberty dames 1 de bal nog een aantal keer voor de goal van Boekel te krijgen. Na wat geklungel wisten zij deze bal niet goed weg te spelen, waardoor de keepster van Boekel op de bal ging liggen voor hun goal. Het fluitsignaal klonk. Strafbal! Chelsea van Helmond ging zelfverzekerd achter de bal staan en sleepte de bal rechts de hoek in. 2-0!

Helaas was dit niet de mooiste wedstrijd die DA Ingrid Liberty dames 1 heeft gespeeld afgelopen seizoen, maar ook zulke wedstrijden moeten worden gewonnen. De dames hebben gestreden tot het einde om de overwinning in Dongen te houden. En dat is gelukt! Volgend weekend hebben de dames van Liberty een druk programma voor de boeg. Op vrijdag 13 mei halen ze de wedstrijd in tegen DVS dames 1. En zondag 15 mei spelen de dames uit tegen Gemert dames 1. Deze twee wedstrijden moeten gewonnen worden om nog mee te doen voor het kampioenschap.