NPC competitie-verslag

Foto: CC0 Creative Commons

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3e divisie, Team 2 en 3 in de 4e divisie en Team 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 20 november 2021.

Jdb Dongen 1 speelde deze week uit tegen La Ferme Boule 1 uit Breugel en verloren er jammer genoeg met 7-1. De volgende wedstrijd is uit op 11 december uit tegen de JBC Plop 1 uit Uden.

JDB Dongen 2 speelde thuis tegen JB Altena uit Sleeuwijk die 2e stonden.

Hieronder het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees en Jopie Jacobs kregen doordat de tegenstanders te laat op gang kwamen de nodige voorsprong en wonnen met 13-10. Bij Cor Timmermans en John v Rooden liep het van begin af al gesmeerd o.a. door prima schietwerk van Cor. Zij wonnen dan ook overtuigend met 13-3. Hans v Troost en Joop Weterings begonnen best goed aan de wedstrijd maar zij konden het niveau niet vasthouden en verloren met 5-13. Tussenstand: 2-1 voor Dongen2.

Ronde 2 tripletten: Bij Kees-Jopie-Joop verliep de wedstrijd op rolletjes en wonnen dan ook vrij snel met 13-7. Bij Cor-John-Hans spartelde de tegenstanders behoorlijk tegen maar door goed spel wonnen zij met 13-10.

Tussenstand: 4-1 voor Dongen2.

Ronde 3 doubletten: Deze ronde werd gespeeld met gewijzigde teams.

Kees en Joop liepen al snel een achterstand op door goed spel van de nu ontketende tegenstanders en verloren met 6-13. Cor en John gingen ook nu weer goed van start en konden door goed spel te winnen met 13-7. Hans en Jopie begonnen ook goed aan de wedstrijd en konden het niveau vasthouden en haalde ook verdiend de punten binnen met 13-8. Eindstand: 6-2 voor Dongen2 en zij blijven hiermee koploper in hun 4e divisie.

De volgende wedstrijd van Dongen2 is op zaterdag 11 december uit tegen DOSC 1 uit Den Dolder.

JDB Dongen 3 speelde uit tegen CDP Les Callouix 3 in Zeist.

Tijdens het doubletten gaat het bij Wim Boersen met Corrie Koreman in eerste instantie gelijk op maar op het laatst ging Callouix beter spelen en wonnen hun partij met 13-9. Bij Ad Meeren en Wim Koreman ging het in het begin nog goed maar daarna lukte het niet meer en verloren ze de partij met 4-13. Bij Karin Jansen en Annelies van Schendel ging het juist andersom in het begin niet zo goed maar daarna herstelde ze zich goed en wisten ze de partij met goed spel met 9-13 te winnen.

Voor de tripletten ronde hadden de tegenstanders gekozen voor hele andere banen als waar ze eerst speelden. De thuisclub kon hier beter mee om gaan en er werd verloren door de triplette Corrie-Annie-Wim Boersen met 7-13 en de triplette Karin-Ad-Annelies speelden goed maar het werd toch 10-13.

Voor een gelijkspel moesten ze dus alle komende 3 doublet partijen winnen. Wim Boersen en Corrie gingen weer spelen op de andere baan en wonnen hun partij met 5-13. Annelies en Karin besloten op dezelfde baan te blijven als in de triplette ronde. Annelies speelde de sterren van de hemel en ook bij Karin ging het goed. Ondanks het feit dat de tegenstander alles uit de kast haalde om ze uit hun spel te halen. Ze wisten de spannende partij met 12-13 te winnen. Dus komt het op de laatste partij aan met Ad en Annie, het gaat hier mooi gelijk op en het blijft spannend tot het einde. Jammer genoeg gaat het in de laatste mène net niet goed genoeg en verliezen ze de partij met 13-9.

Zo moeten we met een nederlaag van 5-3 terug naar Dongen en gaan ze op 11 december thuis onze volgende NPC wedstrijd spelen tegen Les Taxateur 3 uit Culemborg.

JDB Dongen 4 speelde thuis tegen JDB ’t Veer uit Raamsdonksveer en konden helaas niet verder komen dan een gelijkspel van 4-4.
De volgende wedstrijd is thuis op 11 december tegen L’Ammerzo uit Ammerzoden.

De actuele stand kunt u lezen op:

Team Dongen 1 : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2021-2022/

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2021-2022-4004/

Team Dongen 4 : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6006/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

 

Reacties