DA Ingrid Liberty dames 1 komt knap terug maar moet genoegen nemen met gelijkspel

Afgelopen zondag 7 november stond een nog onbekende tegenstander op de planning, namelijk Venray dames 1.

Na het puntenverlies van vorige week waren de dames geforceerd om eens goed in de spiegel te kijken. Er is besproken wat er beter moet, en daar is afgelopen week hard aan getraind. De dames moesten deze zondag een overwinning pakken als ze nog bovenaan in de competitie mee willen doen.

DA Ingrid Liberty dames 1 begon met een sterke warming-up, en zo vlogen ze ook de startblokken uit. De eerste kansen waren voor Liberty, maar deze werden door onnauwkeurigheden helaas niet verzilverd. Venray daarentegen was uiterst efficiënt in de aanval. In het eerste kwart stond Liberty al tegen een 0-2 tegenstand aan te kijken. De dames leken het spoor bijster te zijn. Ze werden volledig overrompeld door Venray en dat maakte het moeilijk om onderling positief te blijven. Maar, ondanks de achterstand, moesten de dames zichzelf bij elkaar rapen om er nog iets van te maken. En als we DA Ingrid Liberty dames 1 een beetje kennen, is het dat ze nooit opgeven.

In het tweede kwart ging het spel erg gelijk op. Zowel Liberty als Venray werden niet gevaarlijk in de cirkel, en zo werd dit kwart merendeels op het middenveld uitgevochten. In de rust klonken er harde woorden van coach Pieter. De dames stonden tegen achterstand die ze volledig aan zichzelf te danken hadden. In het derde kwart leek de slappe instelling van de dames eindelijk verdwenen te zijn. Er werden mooie aanvallen opgezet, er werd nauwkeurig overgespeeld, en de één op één duels werden gewonnen. Halverwege het derde kwart kwam Femke Kuppens alleen af op de keepster van Venray, die verwerkte de bal niet goed waardoor deze hoog op het lichaam van Femke kwam. Zij nam deze behendig mee, en wist op knappe wijze de 2-1 te maken! Helaas werd dit mooie doelpunt afgekeurd door de arbitrage, omdat Femke de bal met haar lichaam had meegenomen.

Niet veel later was het weer Femke die een mooie aanval via rechts opzette. Ze was de verdediging van Venray te slim af over de achterlijn. Een knappe voorzet voorlangs de goal was niet te missen voor Jill Voskuil, die hard dan toch de 2-1 tegen de plank sloeg. Wat een opluchting voor DA Ingrid Liberty dames 1 om van die 0 af te zijn. In het vierde kwart ging Liberty verder met aanvallen, en jagen op de zeer verdiende gelijkmaker. Zo werd er een strafcorner versierd, die na wat gerommel achter de keepster belandde. Zo leek de 2-2 gemaakt te zijn, maar helaas had de arbitrage een overtreding gezien van Liberty. Een tweede afgekeurd doelpunt gooide alleen maar meer olie op het vuur bij Liberty. De dames speelden fel en waren gebrand om die gelijkmaker dan toch te maken.

Zo’n vijf minuten voor tijd werd die dan eindelijk gemaakt. Jill Voskuil kon via de linkerkant een vrijstaande Kim Verburgh bereiken op de rand van de cirkel, waarna een hoogstandje van Kim volgde. Ze nam de bal knap aan, was twee verdedigsters te slim af, en kon daarna ook nog de keepster voorbij spelen: 2-2! De laatste minuten van de wedstrijd tikten voorbij, en helaas was de tijd niet aan de kant van Liberty. De dames moesten genoegen nemen met een puntendeling.

DA Ingrid Liberty dames 1 heeft zich knap terug gevochten na een 0-2 achterstand. Helaas had er wel meer ingezeten voor de dames. Ze staan nu op de tweede positie in de competitie, één punt achter de koploper Gemert dames 1. Daar mogen de dames van Liberty het volgende week op zondag 14 november tegen opnemen. Dit is een erg belangrijke wedstrijd, en het belooft een spannende en harde strijd te worden.