Willem van Oosterbosch wint snertconcours 2021

Foto:

Zondagmorgen was het weer een van de laatste wedstrijden van het seizoen van vis club H.S.V.De Ruischvoorn Dongen en dit keer wel het altijd gezellige snertconcours.

En dat was wel te merken 17 vissers kwamen hier op uit om in het Wilhelmina kanaal in Dongen proberen een vis te gaan vangen. Om half negen werd er gestart met vissen tot dat de dames met de overheerlijke soep naar de waterkant kwamen en daar om kwart voor elf de toeter ging en de tafel gedekt stond met heerlijke erwtensoep met brood en spek en voor een enkeling tomaten soep. En dat gaat er altijd wel in en onder tussen kun je even je buur man even tergen om te zeggen dat je al twee brasems hebt altijd leuk.

Na wat enkele kommen soep gingen de vissers weer naar hun stek om nog wat vissen te vangen. Om hier een vis te kunnen verschalken moet je van goeden huizen komen want de vis laat zich hier niet gauw vangen niet met de feederhengel maar ook niet met de vaste hengel, je kunt hier gokken op een verdwaalde brasem of een baars maar de meeste kans maakte je met grondels aan de kant.

En daar koos de totaal winnaar Willem van Oosterbosch voor, ook probeerde hij het op elf meter maar dat leverden niets op. Toch wist hij een gewicht van 2075 bij elkaar te vangen goed voor totaal winst en dat deed hij in vak C In vak A was Patrick de Rooij die dit vak won hij ving een gewicht van 1400 gram bij elkaar terwijl Patje wel zijn voorntje weet te vangen maar ook vandaag helaas niet. In vak B was Ad van Bijnen de man die een baars en wat grondels bij elkaar wist te sprokkelen wat hem een gewicht van 1100 gram opleverden.

De vangsten waren dus bedroevend maar de soep was weer heerlijk en daar danken de vissers de dames Marie-José en Corrie voor die dit weer goed voor elkaar hadden zoals al vele jaren. Volgende week zaterdag de laatste wedstrijd dan het Dongens Kampioen vaste hengel vissen in de Donge te ’s Gravenmoer.

 

Reacties