Dongen zaterdag 1 weer gelijk in blessuretijd

Dongen speelde afgelopen zaterdag thuis tegen RFC uit Raamsdonksveer. Deze tegenstander had de competitie geopend met een eclatante 9-1 zege.

Dongen was gewaarschuwd. Na een 0-1 achterstand moest het elftal van Luke van Overbeek achter de feiten aanlopen. In een spannende slotfase viel gelijkmaker dan toch in blessuretijd. Dongen is ingedeeld in de vierde klasse D. Daarin komt het verenigingen tegen uit de regio. Teams uit Oosterhout, Rijen, Kaatsheuvel, Raamsdonksveer, Breda en…. Olympia ’60 uit Dongen.

Dongen kwam deze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen scherp en gecontroleerd uit de startblokken. Na 30 seconden resulteerde dit in een prima mogelijkheid voor Nick Smans. Hij zag zijn afstandsschot op de lat uiteenspatten. Dongen verslapte en nog geen zes minuten later viel de 0-1 uit een klutssituatie. Het was Ticho Geuzendam die de intikker op zijn naam schreef. De eerste helft bracht hierna niet veel. Het tempo lag veel te laag en RFC zakte in en koesterde de magere voorsprong.

Na de rust werd het tempo weer opgevoerd en werd RFC weer teruggedrongen op eigen helft. Het resultaat was enkele mogelijkheden voor Dongen om de gelijkmaker te scoren. Dongen bleef aandringen. Het gevaar hierbij was dat RFC gevaarlijk kon counteren. Op dat moment was doelman Tom van Strien weer de rots in de branding. Dongen wilde kost wat kost de gelijkmaker scoren. Het spel werd feller en de duels harder. De ontknoping zat dan ook in de blessuretijd. Een grove charge van de RFC-aanvoerder, een sliding van achteren, werd met direct rood bestraft. Bas Jansens zette zich achter deze vrije trap. Zijn hoge inzet, genomen voor de dug-out van Dongen, werd door Dennis Aarts verzilverd in de verdiende gelijkmaker. Komende zaterdag uit naar Boeimeer in Breda om 17.15 uur. De huidige nummer 3.