Dongen MO13-1 wint verdient van VOAB

De meiden hebben er weer zin in op deze droge en zonnige zaterdagochtend. Met scheidsrechter Ronald begint de wedstrijd keurig op tijd!

Door Jannie van Hees

Beide teams zitten direct in de wedstrijd. Er volgt al snel een kansje voor VOAB maar door een prima redding van Britt had VOAB geen schijn van kans. Die mooie reddingen heeft Britt nog veel meer laten zien: complimenten keeper!! De eerste kans van Dongen is van Lisse. Haar inzet gaat net over. Helaas, op naar de volgende actie! We zien hele mooie acties bij de meiden.

Tijdens de eerste time-out is een peptalk van Bert op zijn plaats, want er mag meer pit in. En dat gebeurt: de meiden nemen de tips van Bert goed op met een mooie kans van Sofie ten gevolg. Helaas voor Dongen staat er ook een goede keeper bij VOAB in de goal: dus een goede redding van haar. Met heel goed loopwerk van Vicky, goede acties van Lindy en de snelheid en het harde schot van Quinty, blijft het iedere minuut spannend. Net voor rust komt er een snoeihard schot van Bo. Chips, net naast… Goed geprobeerd!

Demi, Princess en Mirte houden het achterin goed dicht, erg knap! Mirte heeft de energie voor een mooie actie. Ze haalt het tot de goal maar ook hier is de keeper op de juiste plaats en stompt het schot van Mirte weg. Lisse is er als de kippen bij en kan deze actie afmaken: 1-0!!! Het blijft erg spannend. Beide teams vechten voor hun plaats en voor de bal. Ze laten zich door niets uit het veld slaan: niet door shirtjes trekken en niet door hard duwen: voetballen dat doen we! Ook VOAB heeft een paar mooie acties en creëert toch wat kansen. Maar langs keeper Britt komt vandaag geen enkele bal!!

Dit vechten van de meiden wordt beloond met een mooie actie en goal van Sofie: hoppa 2-0! Er volgden nog spannende momenten. Maar door de strakke verdediging, een energiek middenveld en de vechtende aanvallers, hadden de meiden van Dongen de overhand en is de winst zeer verdient! Top gedaan meiden, op naar volgende week.